Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Μήλον της Έριδος» ο Ραφίνια

Ένα πολύ θερμό καλοκαίρι διανύει μέχρι στιγμής ο Ραφίνια σε μεταγραφικό επίπεδο. Άρσεναλ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι οι ομάδες που έχουν δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Οι μνηστήρες πιέζουν τη Λιντς για τη μεταγραφή, ενώ ο παίκτης αναμένει τις εξελίξεις.

Καταρχάς, οι «κανονιέρηδες» είναι αυτοί που άνοιξαν τον χορό ενδιαφέροντος για τον παίκτη. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί θερμή εισήγηση του Μικέλ Αρτέτα. Ο προπονητής της Άρσεναλ θέλει να ενισχύσει κι άλλο την επιθετική του γραμμή, μετά και την μεταγραφή του Ζεσούς. Η ομάδα του Λονδίνου είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη Λιντς καταθέτοντας μάλιστα και πρόταση ύψους 50.000.000 λιρών. Ωστόσο, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να έρθουν σε συμφωνία με τα «παγώνια» με αποτέλεσμα να μπει σφήνα η Τσέλσι.

Οι «μπλε» του Λονδίνου μπήκαν δυναμικά στην διεκδίκηση του παίκτη και κατάφεραν, γρήγορα, να έρθουν σε προφορική συμφωνία με τη Λιντς. Οι απαιτήσεις των «παγωνιών» αγγίζουν τις 60.000.000 λίρες, ποσό που κατέβαλλε χωρίς κάποιο πρόβλημα η Τσέλσι. Δείγμα του πόσο πολύ θέλει τον Ραφίνια ο Τούχελ. Πούλισιτς και Ζίγιες είναι υπ’ ατμόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ως εκ τούτου ο Γερμανός προπονητής ψάχνει τους αντικαταστάτες τους.

Προτιμά Μπαρτσελόνα ο παίκτης

Όπως αναφέρει η «Athletic», οι δύο ομάδες τα έχουν βρει και απομένει το «ok» του ποδοσφαιριστή. Από την μεριά του ο Ραφίνια καθυστερεί το «deal» καθώς περιμένει την κίνηση της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον ποδοσφαιριστή αλλά η πρόταση που κατέθεσαν στη Λιντς δεν ικανοποίησε την αγγλική ομάδα. Επομένως, απέσυραν προσωρινά (;) το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη. Έπειτα από τη συμφωνία της Λιντς και της Τσέλσι, οι Καταλανοί επανήλθαν με νέα επίσημη πρόταση χωρίς, όμως, ξανά κάποιο αντίκρισμα.

Συνεπώς, οι βασικοί «μονομάχοι» στην αρένα της μεταγραφής του Ραφίνια είναι πλέον η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα. Η Άρσεναλ δεν θέλει να φτάσει στα ποσά που ζητά η Λιντς, ενώ και τον παίκτη δεν τον ενθουσιάζει ιδιαίτερα η προοπτική των «κανονιέρηδων». Σύμφωνα με την «Guardian», η πλευρά του παίκτη εξακολουθεί να είναι σε επαφές με την Μπαρτσελόνα. Επιπρόσθετα, είναι διατεθειμένη να περιμένει μέχρι ο σύλλογος να βρει τη φόρμουλα για να αποσπάσει το «ναι» της αγγλικής ομάδας.

Οι «μπλαουγκράνα» εσχάτως σύναψαν την πρώτη οικονομική συμφωνία ύψους 200.000.000 ευρώ με την πώληση του 10% των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Παρόλο που αυτή είναι μια πραγμάτικη οικονομική «ανάσα» για τους Ισπανούς, δεν είναι προς το παρόν αρκετή για να επιτρέψει μεταγραφικές υπερβάσεις. Παρ’ όλα αυτά, η διαφαινόμενη παραχώρηση του Ντε Γιονγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της συμφωνίας. Βασική επιθυμία του Ραφίνια είναι να παίξει στο Champions League. Το ζήτημα είναι πόσο θα περιμένει ο 25χρονος, με την Τσέλσι να έχει ήδη εξασφαλισμένη την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Βραζιλιάνος μετρά δύο μεγάλες σεζόν από τότε που πήρε μεταγραφή στη Λιντς, σημειώνοντας 17 γκολ στην Premier League σε 65 εμφανίσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ