Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

GP Μ. Βρετανίας – Qualifying: Πρώτη Pole Position για τον Sainz

Με την βροχή τελικά να κάνει την εμφάνιση της, ο Sainz κατέκτησε την πρώτη Pole της καριέρας του, σε μια αρκετά εντυπωσιακή περίοδο κατατακτήριων, με πολλές εκπλήξεις. Δεύτερος ο Verstappen, τρίτος ο Leclerc.

Στο Q1, τεράστια έκπληξη ήταν η πρόκριση του Latifi, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες, οι οποίες χειροτέρευσαν, μη δίνοντας την δυνατότητα στις δυο Aston Martin, τις δυο Haas και τον Albon να βελτιώσουν. Στην κορυφή, ο Verstappen ήταν με διαφορά ταχύτερος από τους υπόλοιπους.

Στο Q2, ο Latifi και ο Zhou, εκμεταλλεύτηκαν ξανά παρόμοια περίσταση, με την βροχή να δυναμώνει και τους Gasly, Bottas, Tsunoda και Ricciardo, να μένουν εκτός συνέχειας. Πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε ο Latifi στο Q3, ενώ στις πρώτες θέσεις, οι δυο Ferrari, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν σε καμία περίπτωση τον Verstappen.

Στο Q3, η κατάσταση στην πίστα βελτιώνονταν διαρκώς, με τους πιλότους να πραγματοποιούν διαδοχικές προσπάθειες για την κατάκτηση της Pole Position. Όλα έδειχναν, ότι ο Verstappen θα είναι ο ταχύτερος, όμως ο Sainz, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανε φοβερό γρήγορο γύρο και κατέκτησε την πρώτη θέση. Στην δέκατη θέση τελικά ο Latifi, ένατος ο Zhou, στην έκτη θέση ο εξαιρετικός Norris, σε μια διαδικασία με πάρα πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ