Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

GP Μ. Βρετανίας – Αγώνας: Πρώτη νίκη για τον Sainz

Μετά την Pole Position, Carlos Sainz κατέκτησε και την πρώτη του νίκη, σε ένα εντυπωσιακό αγώνα. Φοβεροί Perez και Hamilton, άτυχος ο Leclerc. Τρομακτικό ατύχημα για τον Zhou. Ο πιλότος της Alfa Romeo είναι καλά στην υγεία του.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την μαλακή γόμα, έναντι του Sainz, ο οποίος είχε την μέση γόμα, περνώντας στην πρώτη θέση. Αδιανόητο ατύχημα στην πρώτη στροφή, με τον Zhou να περνάει από τις μπαριέρες, και να καταλήγει στα σύρματα. Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία.

Στην επανεκκίνηση, οι πιλότοι επέστρεψαν στις θέσεις που κατέκτησαν στις κατατακτήριες, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί ένας γύρος. Ο Sainz αυτή τη φορά, κράτησε πίσω του τον Verstappen, ενώ ο Leclerc είχε επαφή με τον Perez.

Στο 10ο γύρο, ο Verstappen πέρασε τον Sainz, μετά από τραγικό λάθος του Ισπανού, δίνοντας την δυνατότητα και στον τρίτο Leclerc να πιέσει. Στο μεταξύ, ο Perez μπαίνει στα pits για να αλλάξει πτέρυγα, πέφτοντας στην 17η θέση.

Στο 12ο γύρο, ο Verstappen είχε κλατάρισμα, αναγκάζοντας τον να μπει στα pits, για αλλαγή ελαστικών, με τον Ολλανδό να πέφτει στην ένατη 6η θέση.

Στο 31ο γύρο, υπήρξαν οδηγίες από την Ferrari, ώστε να περάσει ο Leclerc, για να πιέσει τον Hamilton, ο οποίος δεν είχε κάνει ακόμη pit stop.

Στον 39ο γύρο, το αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει την εμφάνιση του, μετά από εγκατάλειψη του Ocon. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους πιλότους, εκτός του Leclerc, να περάσουν στην μαλακή γόμα, καθώς απέμεναν 12 γύροι, για την καρό σημαία.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Sainz πέρασε τον Leclerc. Μετά ακολούθησε μια απίστευτη μάχη μεταξύ Leclerc, Perez και Hamilton. Άλλαζαν διαρκώς θέσεις, όμως κερδισμένος ήταν ο Perez, ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση, και ο Hamilton, ο οποίος πήρε εμφατικό βάθρο, ενώ κατέκτησε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Ο Leclerc, έμεινε τελικά στην τέταρτη θέση. Για πρώτη φορά στους βαθμούς και ο Schumacher, στον τελευταίο γύρο είχε μάχη μάχη με τον Verstappen, με τον Ολλανδό να έχει τελικά πρόβλημα στο μονοθέσιο του, τερμάτισε στην έβδομη θέση. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Perez.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ