Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι λόγοι που ο Ρονάλντο θέλει να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για ακόμη ένα καλοκαίρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απασχολεί τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα. Όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους. Ο Πορτογάλος σταρ έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ένα χρόνο μόλις μετά την επιστροφή του.

Ο 37χρονος επιθετικός έθεσε προ ημερών αίτημα αποχώρησης στη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων». Μάλιστα, το θέμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση από τη στιγμή που οι προπονήσεις της Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν και ο Πορτογάλος απουσιάζει. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Ρονάλντο παρουσίασε οικογενειακούς λόγους για να δικαιολογήσει την απουσία του. Κάτι στο οποίο ο σύλλογος έδειξε κατανόηση.

Παρ’ όλα αυτά, η εξήγηση αυτή δεν μοιάζει ικανή να πείσει ούτε τον κόσμο της ομάδας ούτε τον Τύπο. Οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό δεν είναι κάτι άλλο παρά μια δικαιολογία προκειμένου ο Ρονάλντο να πιέσει για την αποχώρησή του. Όλα τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της «manchester united news», το οποίο αναφέρει τρεις λόγους που ο Πορτογάλος σταρ επιθυμεί να αποχωρήσει.

Οι τρεις λόγοι της αποχώρησης

Καταρχάς, ο Ρονάλντο μοιάζει να είναι δυσαρεστημένος με την αδράνεια που δείχνει ο σύλλογος στο μεταγραφικό παζάρι. Η Γιουνάϊτεντ ολοκλήρωσε μία από τις χειρότερες χρονιές της ιστορίας της, «χάνοντας το τρένο» του Champions League. Παράλληλα πολλοί από τους παίκτες είχαν εικόνα κάτω του μετρίου με την ανάγκη ενίσχυσης να είναι επιτακτική. Ωστόσο, η μόνη κίνηση που έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής η Γιουνάϊτεντ είναι αυτή του Ταϊρέλ Μαλάσια, του αριστερού μπακ της Φέγιενορντ.

Σε αντίθεση με τους «κόκκινους διαβόλους», οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις μέχρι στιγμής. Ο Ρονάλντο βλέποντας τους άμεσους ανταγωνιστές του συλλόγου να μεγαλώνουν την ψαλίδα και την Γιουνάϊτεντ να μένει πίσω, θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους ούτε την επόμενη σεζόν.

Ακολούθως, η αδυναμία της Γιουνάϊτεντ να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις τάσεις φυγής του Πορτογάλου. Ο Ρονάλντο θέλει να αγωνιστεί σε μια ομάδα που παίρνει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μια διοργάνωση που έχει κάνει «δική» του και έχει γιγαντώσει τον μύθο του. Τον μύθο αυτό θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει και γι’ αυτό θέλει να πάει σε ομάδα που να του ικανοποιεί αυτές τις φιλοδοξίες.

Τέλος, ο αποκλεισμός της Γιουνάϊτεντ από το Champions League έχει και οικονομικό αντίκτυπο τόσο στους παίκτες όσο και στον σύλλογο. Συγκεκριμένα, υπήρχε ήδη ρήτρα στα συμβόλαια όλων των παικτών για περικοπή οικονομικών απολαβών της τάξεως του 25%. Αυτή η κατάσταση έχει δυσαρεστήσει τον Ρονάλντο και αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο που επιθυμεί να φύγει. Ο Πορτογάλος σταρ λάμβανε μέχρι πρότινος 560.000 ευρώ εβδομαδιαίως, ποσό που κατέβηκε αυτόματα στα 420.000 ευρώ εξαιτίας της συγκεκριμένης ρήτρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ