Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Γαλλίας – FP1, FP2: Ταχύτερη η Ferrari

Μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων ελεύθερων δοκιμών στην Γαλλία, η Ferrari με τον Leclerc πρώτα και τον Sainz στην συνέχεια, ήταν ελαφρώς ταχύτερη, έναντι της Red Bull και του Verstappen κυρίως. Ποινή 10 θέσεων για τον Sainz, καθώς άλλαξε μηχανικά μέρη.

Στο FP1, ο Leclerc ήταν για μόλις 89 χιλιοστά ταχύτερος του δεύτερου Verstappen. Ακολούθησε ο Sainz στην τρίτη θέση, ενώ σταθερά στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Russell. Εξαιρετική απόδοση είχε ο Gasly, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Αρκετά χαμηλά στην έκτη θέση ο Perez, ενώ έκπληξη ήταν η όγδοη θέση του Albon. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι De Vries και Ricciardo.

Στο FP2, η κατάσταση στην κορυφή άλλαξε, καθώς ο Sainz ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση, με τον Leclerc να ακολουθεί. Στην τρίτη θέση ο Verstappen, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά του μονοθεσίου του, στα αργά κομμάτια της πίστας. Στο 4-5 οι δυο Mercedes, σταθερά η τρίτη δύναμη του grid. Για ακόμη μια φορά εντός δεκάδας οι Norris και Gasly. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Magnussen, Ricciardo και Perez.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ