Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Ουγγαρίας – Qualifying: Pole Position για τον Russell

Μια ανέλπιστη Pole κατέκτησε ο Russell, την πρώτη της καριέρας του. Στο 2-3 οι δυο Ferrari. Δύσκολος ο αυριανός αγώνας για την Red Bull.

Στο Q1, o Hamilton έκανε την έκπληξη, καθώς πέρασε, όντας στην πρώτη θέση. Ακολούθησε ο Russell, με την Mercedes να ολοκληρώνει το 1-2. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο Williams, oι δυο AlphaTauri και ο Vettel.

Στο Q2, μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Perez, καθώς έμεινε στην 11η θέση. Κακό τριήμερο και για την Haas, με το τεράστιο πακέτο αναβαθμίσεων που έφερε η ομάδα, να μην λειτουργεί προς το παρόν, με αποτέλεσμα να βρεθούν και τα δυο μονοθέσια εκτός Q3. Δεν κατάφεραν να προκριθούν και οι Stroll, Zhou. Στην κορυφή, ο Verstappen ήταν οριακά ταχύτερος του Leclerc.

Στο Q3, ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με την μονάδα ισχύος της Red Bull, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός μάχης και στην 10η θέση από νωρίς. Στην μάχη της Pole, όλα έδειχναν ότι ο Sainz θα κατακτούσε την Pole, με τον Leclerc στην 2η θέση. Όμως στην τελευταία του προσπάθεια, ο Russelll με φοβερό χρόνο κατέκτησε την πρώτη θέση. Θα είναι αρκετά δύσκολο να διατηρηθεί και αύριο εκεί, καθώς στο 2-3 βρίσκονται οι 2 Ferrari.

Αύριο ο μεγάλος αγώνας στις 16:00.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ