Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται η φανέλα του Ντίρκ Νοβινσκι απο την Εθνική Γερμανίας

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, Γερμανία-Γαλλία, στο Ευρωμπάσκετ, την 1η Σεπτεμβρίου στην Κολονία, η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο 14, αυτό που φορούσε στη μεγαλιώδη καριέρα του ο Ντιρκ Νοβίτσκι όπου την υπηρέτησε για πολλά χρόνια με επιτυχίες.

Ήταν πρώτος σκόρερ του Μουντομπάσκετ 2002 και του Ευρωμπάσκετ 2005 και πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής ανδρών της Γερμανίας με 3.045 πόντους σε 153 συμμετοχές .Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2005 στο Eurobasket του Βελιγραδίου και το Χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002 στην Ινδιανάπολη της Αμερικής.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η γερμανική ομοσπονδία αποσύρει ένα νούμερο φανέλας, καθώς αυτό δεν επιτρεπόταν με τον προηγούμενο κανονισμό της FIBA για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες.

Από την πλευρά του ο Γερμανός θρύλος ανέφερε: «Νιώθω μία τεράστια τιμή από τότε που μου παρουσιάστηκε η ιδέα από τη Γερμανική Ομοσπονδία. Ήταν μία πολύ ωραία έκπληξη και περιμένω με ανυπομονησία για ότι θα γίνει στην Κολωνία. Ως πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ περιμένω τα φετινά παιχνίδια με σπουδαίες ομάδες και ελπίζω ότι ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα σε Κολωνία και Βερολίνο δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ