Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λέστερ: Με Στόκπορτ στο Καραμπάο Καπ – Τι θα πρέπει να ξέρουμε για τους «Καπελλάδες»; (pics)

Τη Στόκπορτ Κάουντι θα αντιμετωπίσει η Λέστερ στον δεύτερο γύρο του Καραμπάο Καπ μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (χθες) το απόγευμα.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Edgeley Park» στις 22 Αυγούστου. Οι «Αλεπούδες», έχουν φτάσει τουλάχιστον στους προημιτελικούς τέσσερις από τις τελευταίες πέντε φορές που έχουν βρεθεί στον θεσμό. Στην διοργάνωση συμμετέχουν 12 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όλες οι ομάδες της Football League που θα βγουν στον πρώτο γύρο της κλήρωσης.

Υπενθυμίζουμε πως το Καραμπάο Καπ παραμένει περιφερειακό στους πρώτους γύρους με την κλήρωση να χωρίζεται σε νότιο και βόρειο τμήμα μέχρι τον τρίτο γύρο.

Ποια είναι όμως η Στόκπορτ Κάουντι;

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1883 ως Χίτον Νόρρις Ρόβερς, με το όνομα να αλλάζει λίγο καιρό αργότερα σε Χίτον Νόρρις ΦΚ και υιοθέτησε το τωρινό όνομα της στις 24 Μαϊου 1890 στην δημιουργία της περιφέρειας του Στόκπορτ. Παραδοσιακά χρώματα έχει το άσπρο και το μπλέ. Σαν παρατσούκλι, τους αποκαλούν «Καπελλάδες» και οι οπαδοί της αναφέρονται σ’ αυτήν ως «Κάουντι». Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της είναι η 2η θέση που κατέλαβε στην Football League την σεζόν 1996-1997, ενώ κατέχει 26 τρόπαια Τοπικού κυρίως χαρακτήρα.

Από το 1902 η Στόκπορτ Κάουντι διεξάγει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Ίτζλεϊ Παρκ, γήπεδο χωρητικότητας 10.840 θέσεων. Η διοίκηση αποφάσισε να μοιραστεί το γήπεδο με τον σύλλογο ράγκμπι Σέιλ Σάρκς μεταξύ 2003 και 2012. Το 2015 όμως, οι ιθύνοντες της Στόκπορτ αγόρασαν και επίσημα το στάδιο για περίπου 2 εκατομμύρια λίρες, δίνοντας το πίσω στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, προκειμένου να αποφευχθεί μεταξύ άλλων η κατεδάφιση και η ανάπλασή του.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο σύλλογος διόρισε τον πρώην αρχηγό και πρώην προπονητή της Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, Ντέιβ Τσάλινορ, ως νέο μάνατζερ της πρώτης ομάδας του συλλόγου, μετά τον χωρισμό με τον Σάιμον Ρασκ μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη νέα σεζόν. Έμεινε αήττητος στα πρώτα έξι παιχνίδια του ως προπονητής της County, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης νίκης 5-3 του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της League One Μπόλτον.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Στόκπορτ; 

Σήμερα η Στόκπορτ Κάουντι αγωνίζεται στην Δ’ κατηγορία της Αγγλίας (League 2), έχοντας συνολικά 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, που την τοποθετούν στην 21η θέση του βαθμολογίας. Σαφώς οι επιθετικοί Μάντεν, Γούτον και Κουίγκλεϊ δεν θα πρέπει να αποτελούν φόβητρο και δεν θα αποτελέσουν θέμα για τα δίχτυα της Λέστερ.

Το ματς προβλέπεται ενδιαφέρον, με τις «Αλεπούδες» να είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει την αντίπαλο της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ