Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Γιουνάιτεντ “ξόρκισε το κακό” στο “Old Trafford”

Μαν. Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-1 

Την κατάρα που θέλει τους “κόκκινους διαβόλους” να ηττούνται από την Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να σπάσει ο Έρικ Τεν Χαγκ. Οι γηπεδούχοι για πρώτη φορα μετά από πολύ καιρό οδήγησαν την ομάδα του Κλοπ “στα σχοινιά” και εξασφάλισαν με τα γκόλ των Σάντσο και Ράσφορντ, τρείς πολύ σημαντικούς πόντους, τόσο για την βαθμολογική τους θέση όσο και για την ανανέωση της ψυχολογίας της ομάδας.

Η ψυχρολουσία του πρώτου ημιχρόνου 

Η Γιουνάιτεντ, ρίχνοντας από την αρχή στην μάχη κάθε όπλο που θα μπορούσε να της προσφέρει ταχυδύναμη, κατάφερε να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του Κλοπ σε όλο το πρώτο μισό του αγώνα και επέβαλε το δικό της παιχνίδι, χτυπώντας στην αντεπίθεση τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς την επιθετική τους διάθεση, με τον Ελάνγκα να βρίσκει δοκάρι στο 9′, όταν, μετά από κόντρα που του Φερνάντες εξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον νεαρό εξτρέμ, στο τετ-α-τετ όμως με τον Άλισον το δοκάρι δεν του έκανε το χατίρι. Η γρήγορη ανάπτυξη των παικτών του Τεν Χαγκ απέδωσε γρήγορα καρπούς. Στο 15‘ ο Ελάνγκα τροφοδότησε τον Σάντσο μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ και ο Άγγλος μετά από προσποίηση στον Μίλνερ, εκτέλεσε τον Άλισον για το 1-0. Οι Φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 41‘, με τον Φερνάντες σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης να στέλνει την μπάλα προς την εστία του Ντε Χέα, για καλή του τύχη όμως ο Μαρτίνεζ έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Η καθυστερημένη αφύπνιση της Λίβερπουλ 

Η ομάδα του Κλοπ, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να μπει με το δεξί, με τα λάθη στις μεταβιβάσεις να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο 53‘ και μετά από ένα λάθος κοντρόλ του Χέντερσον ο Μαρσιάλ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και με μια και κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ράσφορντ απέναντι από τον Άλισον, με τον τελευταίο να νικάει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ κάνοντας το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μετά την είσοδο του Φαμπίνιο στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να φέρουν τον κίνδυνο, για το τελευταίο τέταρτο, στην περιοχή της Γιουνάιτεντ. Το Γκολ της τιμής για την Λίβερπουλ, δεν θα μπορούσε παρά να έρθει, από τον μόνιμο σκόρερ της, Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος στο 81‘, σε ένα από τα πολλά κερδισμένα κόρνερ των κόκκινων στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε την αναπήδηση της μπάλας, από την απόκρουση του Ντε Χέα στην προσπάθεια του Καρβάλιο και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού πορτιέρο διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας), Έλιοτ, Χέντερσον (Φαμπίνιο), Μίλνερ (Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνο, Ντίαζ

Μαν. Γιουνάιτεντ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ (Γουάν Μπισάκα), Μαρτίνεζ, Βαράν, Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν (Βαν Ντε Μπέκ) , Φερνάντες, Σάντσο (Φρεντ), Ελάνγκα (Μαρσιάλ), Ράσφορντ (Ρονάλντο)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ