Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ήττα για την ΑΕΚ από Παναθηναϊκό και διαιτησία στην Λεωφόρο

Με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, οι “πράσινοι” επικράτησαν απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για την Super League 1 – Διαμαρτυρίες από τους “κιτρινόμαυρους” για την διαιτησία του Καμπάκοφ!

Η ΑΕΚ ήττηθηκε στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και την διαιτησία. Με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι οι “πράσινοι” κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 2-1 και να απομακρυνθούν από τους υπόλοιπους αντιπάλους τους στην βαθμολογία.

Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται 6 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό μετά το σημερινό αποτέλεσμα και η θέση τους είναι πολύ δύσκολη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σκόρερς της αναμέτρησης για τον Παναθηναϊκό οι Αϊτόρ και Σπόραρ (από πέναλτι), ενώ η Ένωση σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Πινέδα!

Οι αρχικές αποφάσεις των προπονητών

Με σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός. Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Μπρινιόλι κάτω απο τα δοκάρια. Δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, ενώ στον άξονα έπαιξαν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν. Τριάδα στην επίθεση αποτέλεσαν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Σπόραρ.

O Ματίας Αλμέιδα επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για την ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα με τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να την απαρτίζουν από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Γιόνσον και Σιμάνσκι, με τον Πινέδα να βρίσκεται μπροστά τους. Στα άκρα αγωνίστηκαν οι Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία, με τον Αραούχο στην κορυφή!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δίνει χώρο στον Παναθηναϊκό και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μια σπουδαία ευκαιρία στο 5′. Μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά, ο Σπόραρ πέρασε εντυπωσιακά τον Τζαβέλλα και πλάσαρε, με τον Στάνκοβιτς να τον νίκα! Οι “πράσινοι” είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, με την ΑΕΚ να μην έχει την κατοχή, όμως να πιέζει ψηλά όπως μας συνήθισε και στα προηγούμενα ματς.

Στο 18′ ήρθε η δεύτερη τελική στην αναμέτρηση με ένα μακρινό σουτ του Παλάσιος, να μην ανησυχεί την εστία του Στάνκοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα άλλη μια προσπάθεια του Παναθηναϊκού με τον Τσέριν να σουτάρει συρτά και να βλέπει το σουτ που πραγματοποιήσε να καταλήγει πολύ μακριά…

Έπειτα από λάθος του Στάνκοβιτς ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ, αλλά έχασε μια τεράστια ευκαιρία! Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στο 26′ και αυτή πέρασε ακριβώς δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι! Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 29′ με ένα μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς, που πέρασε ψηλά από το δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 31′ ο Καμπάκοφ σφύριξε πέναλτι υπέρ της Ένωσης, αλλά ο Σιμάνσκι ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του.

Το γκολ ήρθε εν τέλει στο 35′ και ήρθε για την ΑΕΚ! Μετά από λάθος του Πέρεθ, ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε, ο Αραούχο πάσαρε στον Πινέδα και με το μυτάκι νίκησε τον Μπρινιόλι από κοντά για το 0-1 των “κιτρινόμαυρων”. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν όμως να κρατήσουν το προβάδισμα για αρκετή ώρα… Ο Χατζισαφί χρεώθηκε χέρι εντός περιοχής (οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για φάουλ πάνω στον αμυντικό της Ένωσης), ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι και ο Αϊτόρ έβαλε το γκολ για το 1-1 στο 42′.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι “πράσινοι χτύπησαν” ξανά από την άσπρη βούλα. Ο Γκάνεα έπεσε εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Γκαρσία, ο Καμπάκοφ σφύριξε και πάλι πέναλτι…(προκαλώντας ξανά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ) με τον Σπόραρ να το εκτελεί και να σκοράρει κάνοντας το 2-1 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο έφτασε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, σούταρε και ο Μπρινιόλι μαζί με τον Σάρλια “έσωσαν” τους γηπέδουχους στο 54′. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 61′, με τον Παλάσιος να βγαίνει στο τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι! Η σέντρα του Παλάσιος στο 69′ έφτασε στον Αϊτόρ, που με ένα σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω στον Ρότα!

Η αναπενάληπτη ευκαιρία του ματς για την Ένωση ήρθε  στο 72′. Ο Άμραμπατ έστρωσε εντός περιοχής στον Σέρχιο Αραούχο, αλλά εκείνος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι αλλαγές του Αλμέιδα έδωσαν άλλο αερά στην ΑΕΚ, που πίεσε μέχρι τέλους για να βρει το γκολ, που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Να σημειώσουμε πως ντεμπούτο πργαμτοποιήσε ο Μπερνάρντ για τον Παναθηναϊκό, ενώ για την ΑΕΚ ο Τομ Φαν Βέερτ.

Μια σπουδαία ευκαιρία για τους “πράσινους” ήρθε στο 84′. Ο Παλάσιος σούταρε, αλλά ο Στάνκοβιτς με μια εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε για ακόμη μια φορά την ΑΕΚ, με την μπάλα μάλιστα να βρίσκει και στο δοκάρι… Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παλάσιος βρέθηκε στο τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, δεν πάσαρε σε συμπαίκτη και ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε και πάλι!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή για τις δύο ομάδες στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια νίκη με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι και να απομακρύνεται από την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια, Κώτσιρας, Γκάνεα, Πέρεθ, Κουρμπέλης (74′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Αϊτόρ (78′ Μπερνάρντ), Παλάσιος (92′ Βαγιαννίδης, Σπόραρ (78′ Σπόραρ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (58′ Άμραμπατ), Γιόνσον (58′ Μάνταλος), Λιβάι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58′ Ελίασον), Αραούχο (77′ Τομ Φαν Βέερτ)

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Καμπάκοφ (Βουλγαρία), Βοηθοί: Μαργκαρίτοφ (Βουλγαρία), Βάλκοφ (Βουλγαρία), Τέταρτος διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), VAR: Στογιάνοφ (Βουλγαρία), AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ