Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Τσιμί-κανε η Λίβερπουλ!

Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1

Επανέρχεται στις νίκες “θρίλερ” η Λίβερπουλ, με τον Τσιμίκα να παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι “κόκκινοι” καρδιοχτύπησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Μάτιπ να λυτρώνει το “Κοπ”, κάνοντας το 2-1 και δίνοντας την πρώτη νίκη, για το φετινό Champions League, στην την Λίβερπουλ.

1 σουτ 1 γκολ

Η φανερά βελτιωμένη Λίβερπουλ έβαλε από νωρίς την πίεση στον “Αίαντα”, σκοράροντας στο 17‘ με τον Σαλάχ μετά από βαθιά μπαλιά του Άλισον και εξαιρετική συνεργασία τις επιθετικής τριπλέτας των γηπεδούχων για να βρεθεί ο Αιγύπτιος σε τετ-α-τετ με τον Πασβίρ και να κάνει το 1-0.  Ο Άγιαξ απέδειξε το πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι, αφού χρειάστηκε μόνο μία ευκαιρία για να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά στο 27′, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο ανάπτυξης, με τον Μπεργκχάους από πλάγια θέση να βρίσκει τον Κούντους και αυτός με σουτ κεραυνό να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Άλισον, κάνοντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκόλ πριν την εκπνοή των πρώτων 45 λεπτών, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Πασβίρ ήταν εκεί για να τους “χαλάσει τα σχέδια” με σταθερή τοποθέτηση και καίριες παρεμβάσεις.

Το “Χιτσκοκικό” φινάλε 

Το Δεύτερο μισό δεν διέφερε πολύ από το πρώτο, με την Λίβερπουλ να συνεχίζει την δουλεία εκεί από όπου την άφησε, δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες κυρίως με τις σέντρες των Άρνολντ και Τσιμίκα. Οι ευκαιρίες του Άγιαξ, αν και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ήταν και οι πιο επικίνδυνες. Κορυφαία στιγμή για τους φιλοξενούμενους αποτέλεσε η κεφάλια του Ντάλι Μπλίντ στο 76′, όταν μετά από σέντρα του Τάντιτς, ο Ολλανδός βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα όμως πέρασε για εκατοστά εκτός εστίας. Ο αγώνας οδεύοντας προς την λήξη, πήρε αγρία ομορφιά. Οι γηπεδούχοι πιέζοντας για τον γκόλ της νίκης, κέρδισαν στο 88‘ ένα κόρνερ  μετά από δοκάρι σε προσπάθεια του Σαλάχ. Την εκτέλεση του Κόρνερ ανέλαβε ο Κώστας Τσιμίκας και με αριστοτεχνικό τρόπο βρήκε στον αέρα τον Ζοέλ Μάτιπ, με την κεφαλιά του τελευταίου να δίνει και πάλι το προβάδισμα και την νίκη στους γηπεδούχους (2-1), μετά από την χρήση του Goal Line Technology από τον διαιτητή.

 

Εντεκάδες

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Έλιοτ (Φιρμίνο 66′), Τιάγκο (Μπαιτσέτιτς 90+4′), Σαλάχ, Ντιάζ (Μίλνερ 90+1′), Ζότα (Νούνιεζ 66′) 

Άγιαξ: (Σρέντερ ) Πασβίρ, Τίμπερ Μπάσεϊ, Μπλίντ, Ρένς (Σάντσεζ 68′) , Αλβάρεζ, Τέιλορ (Γκρίλιτς 80′), Τάντιτς, Μπεργκχάους, Μπεργκβάιν, Κούντους (Μπρόμπεϊ 86′)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ