Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ λύγισε τη Μπαρτσελόνα στην Τούμπα (pics & vid)

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, ο ΠΑΟΚ έδωσε τον πρώτο του αγώνα για το Κύπελλο UEFA και έγραψε ιστορία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παιχνιδιού, εκείνο το βράδυ της 16η Σεπτεμβρίου του 1975  κόπηκαν 45.200 εισιτήρια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το ιστορικό γήπεδο σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ήταν το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στο Κύπελο UEFA σε μία σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία πρωταθλήματα της ομάδας.

Ήταν επίσης η χρονιά που ο πρώην κεντρικός επιθετικός του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ για την περίσταση αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας ο Νέτο Γκουερίνο.

Παράλληλα, εκτός από την επιθετική τριπλέτα των Κερμανίδη, Ασλανίδη, Παρίδη, στο κέντρο ξεχώριζαν οι Σταύρος Σαράφης και Γιώργος Κούδας, ο οποίος μάλιστα με σουτ στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φορτούλα – Γκουερίνο, Πέλιος, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης – Αναστασιάδης, Κούδας, Σαράφης – Κερμανίδης, Ασλανίδης, Παρίδης.

Μπαρτσελόνα (Βαϊσβάιλερ): Μόρα, Ντε λα Κρουζ, Μιγκουέλι, Κορομίνας, Μαρθιάλ, Μαρίνιο, Ρεσάκ (46’ Χερέδια), Νέεσκενς (67’ Ριφέ), Κρόιφ, Σότιλ, Ασένσι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ