Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Max Verstappen εναντίον Ferrari

Είναι ο Μαξ φερσταπεν καλύτερος από την Φεράρι τα τελευταία χρόνια;

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην φόρμουλα 1 που ακούει στο όνομα Μαξ Φερστάπεν έκανε το ντεμπούτο του το 2015 με τα χρώματα της Toro Rosso, στην οποία και αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν. Από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις ο Κρίστιαν Χόρνερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι έντυσε τον νεαρό Ολλανδό με τα χρώματα της Ρεντ Μπουλ. Στην πρώτη του σεζόν με τους ταύρους ο νεαρός κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην Βαρκελώνη. Αυτό ήταν η αρχή μιας τεράστιας καριέρας από τότε αριθμεί 31 νίκες, 17 pole position και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τι γίνεται τώρα στην απέναντι όχθη; Αναμφίβολα μια από της πιο ιστορικές ομάδες στην φόρμουλα η Φεράρι, έχει καταφέρει αρκετά όχι όμως τα τελευταία 12 χρόνια (2010-2022). Η Scuderia είχε τις ευκαιρίες της (2010,2012) όμως στο τέλος κάτι πήγε στραβά και δεν τα κατάφερε. Οι εγκαταλείψεις, οι κακοτυχίες, οι λάθος στρατηγικές… όλα συνέβαλαν στο να μην καταφέρει η Φεράρι να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

 

Όπως προανέφερα ο Max Verstappen αριθμεί 31 νίκες από το 2015 έως το 2022, στο διάστημα αυτό η Ferrari αριθμεί μόλις 21! Νίκες αριθμός που δεν είναι τόσο ικανοποιητικός προφανώς για την θρυλική ομάδα, οι χειρότερες σεζόν της scuderia το 2020 και το 2021 που δεν κατάφερε να “γράψει” νίκη στο ενεργητικό της, η πιο παραγωγική της χρονιά; Το 2017 και το 2018 με 5 και 6 νίκες αντίστοιχα το 2019 για τους λάτρες της στατιστικής Max Verstappen και Ferrari είχαν ισάριθμες νίκες (3). Φέτος η αισιοδοξία στο μαρανέλο αυξήθηκε φτιάχνοντας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και στους πρώτους 3 αγώνες κατάφερε να επικρατεί με 2-1 του Max Verstappen, όμως στην συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά στην συνολική κατάταξη. Ο Max έχει 11 νίκες, ενώ η Ferrari μόλις 4 με αποτέλεσμα ο Μαξ να βρίσκεται πολύ μπροστά από την ίδια την Φεράρι.

Εν κατακλείδι προφανώς και ο Max δεν δημιουργεί ο ίδιος το μονοθέσιο, έχει τους μηχανικούς του και τους τεχνικούς διευθυντές, όμως η διάκριση Max Verstappen vs Ferrari για τους fan του max θα πρέπει να τους κάνει να πανηγυρίζουν, διότι ο αγαπημένος τους πιλότος έχει περισσότερες νίκες από μια ολόκληρη ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το τι φταίει στην Ferrari δεν το γνωρίζουμε, όμως θα πρέπει οι ίδιοι να συλλογιστούν και να σκεφτούν τι πάει λάθος…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ