Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα οδηγήσουν οι καλοκαιρινές κινήσεις σε επιτυχίες;

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξεκινήσει μια ξέφρενη πορεία την σεζόν 2022/23 και το οφείλει στο πολύ δυνατό μεταγραφικό παζάρι που έκανε αλλά κυρίως στην απομάκρυνση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο και την πρόσληψη του Κρίστοφερ Γκαλτιέ. Ο 56χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να περάσει την δικιά του φιλοσοφία στην ομάδα καθώς σε αντίθεση με πέρσι η ομάδα παρουσιάζεται πιο κινητική, με μεγαλύτερη ενέργεια και σίγουρα δεν παίζει με αδιαφορία όπως μας είχε συνηθίσει την προηγούμενη σεζόν.

 

Οι Παριζιάνοι έκαναν πολύ σημαντικές και ποιοτικές μεταγραφές κυρίως στην κεντρική γραμμή τους με τους Βιτίνια από την Πόρτο, τον Κάρλος Σολέρ από την Βαλένθια, τον Ρενάτο Σάντσες από την Λιλ και τον Φαμπιάν Ρουίθ από την Νάπολι. Έφερε στο Παρίσι επίσης τον Νόρντι Μουκιελέ για το δεξί άκρο της άμυνας, έναν ανερχόμενο Γάλλο αμυντικό από την Λειψία που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο. Με το ΜΝΜ σε εκπληκτική κατάσταση φέτος, την επιστροφή του Σέρχιο Ράμος και όλες αυτές τις προσθήκες οι πρωταθλητές Γαλλίας ελπίζουν σε κάτι μεγάλο φέτος. Ο Μέσι φαίνεται για έχει βρει τον καλό του εαυτό και πάλι καθώς έχει σε 11 αγώνες έχει σκοράρει 6 φορές και έχει “σερβίρει” 8 γκολ στους συμπαίκτες του. Ο Εμπαπέ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά καθώς σε 9 ματς έχει ισάριθμα τέρματα εκμεταλλευόμενος τις ασσίστ του Μέσι αλλά και του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ φαίνεται εξίσου σε πολύ καλή φόρμα καθώς έχει συμβάλει στα μέγιστα για αυτό το ξεκίνημα της Παρί την φετινή σεζόν. Με 11 γκολ και 8 ασίστ φαίνεται να είναι έτοιμος για μια μεγάλη διάκριση με τους Παριζιάνους αλλά και με την Βραζιλία στο Παγκόσμιο του Κατάρ. Οι νέοι παίκτες στο κέντρο έχουν βοηθήσει πάρα πολύ με την Παρί να κυριαρχεί εντός αλλά και εκτός συνόρων μέχρι στιγμής.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν μόνο μια απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα απέναντι στον κακό της δαίμονα τα τελευταία χρόνια, Μονακό, καθώς είχαν έρθει ισοπαλία 1-1 στο Parc Des Princes. Παρόλα αυτά είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα όπως είναι και στον όμιλο της στο Τσάμπιονς λιγκ, δείχνει ασταμάτητη και ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή διάκριση μετά τις τόσες αποτυχημένες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε με ενθουσιασμό να δούμε αν οι Παριζιάνοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά κυρίως αν θα συνεχίσει τις επιβλητικές και σοβαρές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

 

Επιμέλεια : Βαγγέλης Κουβαράς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ