Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Nations League: «Μπλόκο» στη Λάρνακα

Μετά από το εντυπωσιακό “4 στα 4” που έκανε στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League με το οποίο κλείδωσε την πρωτιά στην League B, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα στην Λάρνακα με 1-0 από την Κύπρο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Η Κύπρος στο ντεμπούτο του  Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε ένα όμορφο γκολ με τον Τζιωνή (18΄) στο πρώτο μέρος και παρά την αντεπίθεση του ελληνικού συγκροτήματος κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος και πηγαίνει πλέον στο Κόσοβο (την τελευταία αγωνιστική) ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο και τον υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία του Nations League, την ώρα που οι Βορειοϊρλανδοί θα δοκιμάζονται στη Ριζούπολη, απέναντι στην Εθνική μας.

Η Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ είχε ευκαιρίες πριν δεχθεί το γκολ, όμως στο δεύτερο μέρος παρότι είχε την μπάλα στην κατοχή της δεν είχε ιδέες και δεν κατάφερε (παρά την πίεση στην αντίπαλη εστία) να βρει πολλές φάσεις παρά μόνο σε μια φάση (63΄) με ένα μακρινό σουτ του Φούντα, ενώ στο τέλος (87 ΄) σωστά  ακυρώθηκε ένα γκολ  του Φούντα λόγω οφσάιντ του Χατζηδιάκου.

Το αποτέλεσμα δεν αδικεί την ελληνική ομάδα που ήταν φλύαρη και χωρίς επιθετικές λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα του Τιμούρ Κετσπάγια, ωστόσο παρότι έχασε το αήττητο στην Λάρνακα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου στην ανώτερη καηγορία του Nations League.

Σημειωτέον ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Κύπρου επί της Ελλάδας σε έξι παιχνίδια για επίσημες διοργανώσεις. Συνολικά οι δυο χώρες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές με απολογισμό 19 νίκες της Ελλάδας, 6 ισοπαλίες και 4 νίκες της Κύπρου.

Κύπρος (4-3-3): Παναγή – Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου Ν. (75’ Αντωνιάδης) – Χάμπος Κυριάκου, Κάστανος (75’ Γκόγκιτς), Αρτυματάς – Λοΐζου, Σωτηρίου (75’ Κακουλλής), Τζιωνής.

Ελλάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης (46’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (78’ Χατζηγιοβάνης) – Μασούρας, Μπακασέτας, Πέλκας (78’ Αλεξανδρόπουλος) – Δουβίκας (46’ Φούντας)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ