Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 – 3: Πάρτυ Φόντεν και Χάαλαντ, με καλεσμένη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το κυριακάτικο ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε στα χρώματα της γαλάζιας πλευράς, με την Σίτι να υποχρεώνει σε μια βαριά ήττα με 6-3, τους “Κόκκινους Διαβόλους”.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε το άντιπαλο δέος της πόλης του Μάντσεστερ, για την 9η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Κύριοι πρωταγωνιστές υπήρξαν οι Φόντεν και Χάαλαντ, οι οποίοι σημείωσαν από τρία προσωπικά γκολ, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε “μονόλογο” των “Πολιτών“. Από πλευράς Γιουνάιτεντ, σκόρερς αποτέλεσαν οι Άντονι και Μαρσιάλ. Με αυτόν τον τρόπο, το 6-3 ήταν και το τελικό σκορ ενός άκρως χορταστικού αγώνα. 

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με τα καλύτερα δείγματα γραφής στο μεγάλο ντέρμπι, έχοντας κύριο λόγο στην κατοχή, και κυκλοφορία της μπάλας. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, οι “Πολίτες” έφτασαν με το «μαχαίρι στα δόντια» απέναντι από την εστία του Ντε Χέα σε μία φάση διαρκείας, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 8’ ο Φόντεν, υποδέχεται μια όμορφη μπαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα, και με ένα αριστουργηματικό σουτ στην κίνηση, ανοίγει λογαριασμό στο ματς. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ με αρκετά αβίαστα λάθη, φαίνεται πως δεν ρισκάρουν να πιέσουν τους γηπεδούχους ψηλά, αφήνοντας τον σχεδόν πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού στην Σίτι. Στο 18’ η Μάντσεστερ Σίτι αγγίζει το 2-0 από ένα αρκετά καλά εκτελεσμένο φάουλ του Γκουντογκάν, που πέρασε εκτός. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να δείχνουν ανίκανοι να διασπάσουν το υψηλό πρέσινγκ των αντιπάλων, και να φτάσουν στην περιοχή του Έντερσον, πουλώντας εύκολα την μπάλα στην Σίτι. Στο 34’, ο Χάαλαντ είναι αυτός που διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι του Μαντσεστερ. Στο 37’, ο νεαρός Νορβηγός, και συνήθης ύποπτος της φετινής Μάντσεστερ Σίτι, γράφει το 3-0 για τους “Πολίτες“, μετά από μια τρομερή σέντρα του Ντε Μπρόινε. Μία υποψία απάντησης από πλευράς “Κόκκινων Διαβόλων” ήρθε στο 39’ με ένα σουτ του Φερνάντες, που δεν κατόρθωσε να αποτελέσει ανησυχία για τον κίπερ της Σίτι. Στο 44’, οι Χάαλαντ και Φόντεν βρήκαν άπλετο χώρο από την υποτονική άμυνα της Γιουνάιτεντ, με τον δεύτερο να ανεβάζει τον πίνακα του σκορ στο 4-0.

Στα 50” της επανάληψης, ο Φόντεν πλησιάζει ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ, όμως ο Ντε Χέα λέει “όχι”. Σε αντίθεση με την εκκίνηση του πρώτου μέρους, η Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έχει τη διάθεση να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της. Στο 56‘, μια όμορφη κίνηση, κι ένα υπέροχο μακρινό σουτ του Άντονι, διαμορφώνει το 4-1, δίνοντας μια ανάσα ζωής στους παίκτες του Τεν Χαγκ. Ωστόσο, η Σίτι δεν επέτρεψε να φύγει από τα χέρια της ο κυριαρχικός ρόλος του αγώνα. Στο 64‘, ο ισοπεδωτικός Χάαλαντ σημαδεύει με χρυσά γράμματα το όνομα του στα ιστορικά κατάστιχα της Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας στο τρίτο προσωπικό του γκολ, για το 5-1 των γηπεδούχων. Στο 72‘, ο Φόντεν καταφέρνει επίσης το δικό του χατ-τρικ, για το 6ο τέρμα της ομάδας του, απέναντι σε μια εξαφανισμένη άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 84‘, ο Μαρσιάλ σκοράρει το δεύτερο γκολ των “Κόκκινων Διαβόλων” στο ματς. Στο 89‘, ωραίο σουτ του Κασεμίρο που αποκρούει ο αντίπαλος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας. Στο 91‘, ο Μαρσιάλ μετά από μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σχηματίζει το 6-3, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Manchester City (Pep Guardiola): Ederson, Walker (Gomez 41′), Akanji, Ake, Cancelo, Gundogan (Laporte 75′), De Bruyne (Alvarez 75′), Bernardo, Foden (Mahrez 75′), Haaland, Grealish (Palmer 75′)

Manchester United (Erik ten Hag): De Gea, Martinez, B.Fernandes, Rashford (Rashford 59′), Malacia (Shaw 46′), Eriksen, R.Varane (Lindelof 40′), Dalot, Antony, Sancho (Fred 70′), McTominay (Casemiro 59′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ