Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σαν σήμερα: Όταν ο Μαραντόνα αποθέωσε την Τούμπα (vids)

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1988, όταν η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τον Ντιέγκο Μαραντόνα και αυτός υποκλίθηκε στην Τούμπα.

Σαν σήμερα το 1988 η Νάπολι του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του κυπέλλου UEFA.

Η Θεσσαλονίκη, την ημέρα του αγώνα, είχε ντυθεί απ’ άκρη σε άκρη στα ασπρόμαυρα. Όπου κι αν γύριζες το κεφάλι σου έβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας με κασκόλ, με σημαίες, με καραμούζες να κόβει ανυπόμονα βόλτες στο κέντρο, στην παραλία, στους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Όλα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση. Τελικά, η Νάπολι ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, καθώς απέσπασε 1-1, ανοίγοντας το σκορ στο 17′ με τον Καρέκα και τον ΠΑΟΚ με τη σειρά του να απαντά με τον Σκαρτάδο στο 65′. Ο Δικέφαλος πίεσε πολύ την ιταλική ομάδα, ήταν καλύτερος, αλλά έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας.

Το ματς διεξήχθη σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 40.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης να ρωτά τον Μαραντόνα μετά τη λήξη: “Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;”.

Η απάντηση του Μαραντόνα; “Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!”.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

Ο Αθλητικός Κόσμος σάς παρουσιάζει τα Highlights της αναμέτρησης αλλά και τις δηλώσεις του Μαραντόνα για την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ