Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μίλαν-Τσέλσι: “Μάγεψε” το Μιλάνο ο Πότερ!

Συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις η μεταμορφωμένη Τσέλσι του Γκράχαμ Πότερ, περνώντας νικηφόρα από το Σαν Σίρο με 0-2. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να φτάσουν στην 4η συνεχόμενη νίκη τους, μέσα από μία αμφιλεγόμενη φάση και μία καταπληκτική ενεργεία του Ομπαμεγιάνγκ, σκαρφαλώνοντας έτσι στην 1η θέση του ομίλου και αφήνοντας τους Ιταλούς 3ους.

1ο ημίχρονο 

Η “ψυχρολουσία” στο Σαν Σίρο, ήρθε νωρίς για τους γηπεδούχους. Στο 17′ ο διαιτητής του αγώνα Ντάνιελ Σίμπερτ, έδειξε την άσπρη βούλα, καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ της Τσέλσι σε ένα τράβηγμα του Φικάγιο Τομόρι πάνω στον Μάουντ. Η ατυχία της Μίλαν συνεχίστηκε με τον Ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλει τον Τομόρι με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του Πιόλι με 10 παίκτες. Το Πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο σπεσιαλίστας των Λονδρέζων Ζορζίνιο, στέλνοντας την μπάλα στην μία πλευρά και τον Ρουμάνο γκολκίπερ στην άλλη, για το 0-1. Η Τσέλσι βρίσκοντας μομέντουμ μετά το πέναλτι, δέν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. στο 34′ ο Ομπαμεγιάνγκ, μαζεύοντας μια χαμένη μπάλα στο χώρο του κέντρο, συνδυάστηκε με τον Μάουντ και ολοκλήρωσε την ενέργεια πλασάροντας εύστοχα τον Ταταρουσάνου στην κλειστή του γωνία για το 0-2. Η Μίλαν απείλησε δύο φορές τους Άγγλους, με τον Ζιρού να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 26′, αφού η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

2ο ημίχρονο 

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν επιφύλασσέ εκπλήξεις για κανένα από τους δύο προπονητές. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στο παιχνίδι του κέντρο με πολλές κάρτες και σκληρά μαρκαρίσματα. Η Μίλαν πίεσε τους φιλοξενούμενους, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες όχι όμως αρκετά δυνατές για να φτάσουν σε ένα γκόλ. Οι “Ροσονέρι” έφτασαν κοντά στο 1-2 όταν ο Ντέστ, μετά από σέντρα του Λεάο από τα αριστερά, βρέθηκε ολομόναχος στο δέυτερο δοκάρι, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κέπα. Μεγάλος άτυχος του δευτέρου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Άγγλος διεθνής Ρίς Τζέιμς, αποχωρώντας τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο στο 62′.

Ενδεκάδες:

Μίλαν: (Πιόλι) Ταταρουσάνου, Τομόρι (κόκκινη κάρτα 17′), Γκάμπια, Καλούλου, Ερνάντεζ (Τουρέ), Μπενασέρ (Πομπέγκα), Τονάλι, Κρούνιτς, Λεάο (Ορίγκι), Ντίαζ (Ντέστ), Ζιρού (Ρέμπιτς)

Τσέλσι: (Πότερ) Κέπα, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Τσίλγουελ (Κουκουρέγια), Τζέιμς (Αθπιλικουέτα), Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μάουντ (Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (Λόφτους-Τσίκ), Ομπαμεγιάνγκ (Χάβερτζ)

AC Milan’s British defender Fikayo Tomori (L) fights for the ball with Chelsea’s English midfielder Mason Mount.
Chelsea’s Pierre-Emerick Aubameyang celebrates scoring their second goal.
Stefano Pioli confronts referee of the match Daniel Siebert.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ