Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Μίλησε” η αποτελεσματικότητα

 

Ασταμάτητος μοιάζει ο Ν.Π.Σ Βόλος. Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι, 5η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Μαγνησίας 6η συνολικά. Απλό αλλά συνάμα και ωραίο ποδόσφαιρο από την ομάδα του Κώστα Μπράτσου που μόνο αισιοδοξία μπορεί να γεμίζει και τον ίδιο, αλλά και όλους όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα του Βόλου. Στην αντίπερα όχθη οι “Περιστεριώτες” ίσως να άξιζαν κάτι περισσότερο αλλά “πλήρωσαν” την επιθετική τους δυστοκία.

 

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα του Κ.Μπράτσου να ασκεί ψηλό pressing στην ομάδα του Ατρόμητου. Παρά την πίεση η ομάδα του Chris Coleman κατάφερε να περάσει την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του Ν.Π.Σ και να δημιουργήσει μερικές καλές στιγμές στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Kjartansson. Ο Ισλανδός από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. O τραυματισμός του Muniz έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συνέχεια του αγώνα, Χάθηκε ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής από τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, και η ομάδα του Βόλου κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Κινητήριος μοχλός για την ομάδα του Ν.Π.Σ στην μεσαία γραμμή ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο jean Barrientos ο 32χρονος Ουρουγουανός μέσος τα έκανε όλα σωστά, έκοψε, μοίρασε, κράτησε μπάλα και αποδεικνύεται σημαντικό “όπλο” για την ομάδα του Κ. Μπράτσου.

Στην συνέχεια η πίεση πού άσκησε ο Βόλος απέδωσε καρπούς και εκμεταλλευόμενος το λάθος στην άμυνα ο Mezguida βγήκε στο τετ-α-τετ με το Γιαννιώτη, ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε το “Οχι” αλλά εκεί που έφτασε η μπάλα ήταν μόνο ο Milos Deletic που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο Περιστέρι. Τα επόμενα λεπτά του ημιχρόνου πέρασαν με τον Ατρόμητο να κρατάει μπάλα αλλά να μην καταφέρνει κάτι το αξιοσημείωτο.

 

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Περιστερίου μπήκε δυνατά, προσπάθησε να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα, αλλά σε μία ανυποψίαστη φάση χάρις την μαχητικότητα του Ozegovic, Ο Σέρβοβόσνιος  αν και βρισκόταν στο έδαφος πέρασε την μπάλα δεξιά, εκεί που περίμενε ο Τσοκάνης όπου εύκολα μετέφερε την μπάλα στον Fernandez και έκανε το 0-2. Στην συνέχεια ο αγώνας έγινε ροντέο και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Αποκορύφωμα ήταν η ευκαιρία του Κλωναρίδη που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό της εστίας του Boris Kleiman. κάπου στο 70 το παιχνίδι τελείωσε αφού οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου δεν φάνηκε να έχουν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, και μοιραία γ’ αυτούς το παιχνίδι έμεινε στο 0-2. Eτσι ο Ν.Π.Σ Βόλος πανηγύρισε ακόμα ένα τρίποντο στην φετινή φανταστική αρχή που κάνει στο πρωτάθλημα της Super League.

 

Άραγε που μπορεί να φτάσει ο φετινός Βόλος; Μπορεί να γίνει η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος; Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους “Βολιώτες”…

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Κεσχρίντα, Έντερ, Κούεν (69′ Τζαβίδας), Μουνίθ (26′ Φριντζόνσον), Κλωναρίδης, Ροτάριου (46′ Ρομπάιγ), Κιάρτανσον.

 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα (62′ Νοκέρ), Ντέλετιτς (73′ Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Οζέγκοβιτς (87′ Κούτσιας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ