Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Κράτησαν το μηδέν και έφυγαν για τους «16»

Σε μια αναμέτρηση με λίγες ευκαιρίες, οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν να θέλουν να ρισκάρουν και με το 0-0 η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξασφάλισε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επιστροφή του Χάαλαντ στην Βεστφαλία δεν απέφερε καρπούς για τον Γκουαρντιόλα, αφού η άμυνα της Ντόρτμουντ δεν τον άφησε να γίνει επικίνδυνος.

Λίγες φάσεις είχε το παιχνίδι, με Σίτι και Ντόρτμουντ να φαινόνται συμβιβασμένοι με την «λευκή ισοπαλία»

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι ευκαιρίες για γκολ ήταν μοιρασμένες.

Πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους με τον επιθετικό Μουκοκό να παίρνει μια πολύ καλή πάσα, αλλά εκείνος αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα πολύ άουτ στο 31′, η οποία ήταν και η μοναδική αξιόλογη εύκαιρα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και μοναδική φάση για γκολ ήταν για τους φιλοξενούμενους το πέναλτι που κέρδισε ο Μαχρέζ μετά την ανατροπή που δέχθηκε από τον Τσαν, με τον ίδιο να το εκτελεί αλλά να αποκρούει ο Κόμπελ στο 58′.

Άξιο αναφοράς είναι το ντεμπούτο του Έλληνα μεσοαμυντικού Αντώνη Παπαδόπουλου για την Ντόρτμουντ, αλλά και την αποθέωση που δέχθηκε από τους Βεστφαλούς ο Νορβηγός επιθετικός της Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, αφού εκεί αναδείχθηκε και χρωστάει πολλά σε αυτούς.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Τσαν, Χούμελς, Αζάρ (82′ Βολφ), Ρέινα (87′ Παπαδόπουλος), Μπέλινγκχαμ, Αντεγέμι (73′ Μάλεν), Μπραντ, Μουκοκό (82′ Μοντέστ)

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Κανσέλο (46′ Ακάνζι) Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Ακέ, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Μαχρέζ (88′ Πάλμερ), Φόντεν (81′ Γκριλις), Άλβαρες, Χάαλαντ (46′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ