Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Μεξικό – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Μια σχετικά άνετη Pole κατέκτησε ο Verstappen στο Μεξικό. Ο Ολλανδός με ένα φοβερό γρήγορο γύρο, άφησε πίσω του τις δυο Mercedes, οι οποίες δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικές αυτό το τριήμερο. Πολλά προβλήματα κυρίως στο πρώτο Sector για την Ferrari.

Στο Q1, ο Hamilton ήταν ταχύτερος του Verstappen, για μόλις 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Από την τρίτη θέση του Leclerc και κάτω, οι διαφορά με τους δυο πρώτους ήταν άνω των 3 δεκάτων. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Schumacher, Vettel Stroll, Albon, Latifi.

Στο Q2, ο Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος. Αυτή τη φορά ο Sainz ήταν μόλις 8 χιλιοστά πιο αργός και προκρίθηκε ως δεύτερος. Το αξιοσημείωτο στο Q2, ήταν ότι οι 5 πρώτοι είχαν διαφορά μόλις λίγα χιλιοστά, με τον 5ο Perez, να είναι 63 χιλιοστά πιο αργός από τον πρωτοπόρο. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ricciardo, Zhou, Tsunoda, Gasly, Magnussen. Όλοι οι πιλότοι χρησιμοποίησαν την μαλακή γόμα για πάνω από ένα γύρο, καθώς έδινε καλούς χρόνους, πάρα την φθορά.

Στο Q3, ενώ όλα έδειχναν ότι θα έχουμε μια μάχη μεταξύ 5 πιλότων για την Pole Position, οι δυο Ferrari έδειξαν εντελώς εκτός ρυθμού, τερματίζοντας στο 5-7. Ο Verstappen από την πρώτη του προσπάθεια έδειξε απόλυτη κυριαρχία, με τον Russell και τον Hamilton απλά να βρίσκονται στα 3 δέκατα από τον Ολλανδό. Εξαιρετική απόδοση από τον Bottas, ο οποίος πραγματοποίησε τον έκτο καλύτερο χρόνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ