Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τον “κατάπιε” πρώτα με την αύρα και μετά με το ποδόσφαιρό της!

Έχουν περάσει 36 ώρες από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τώρα η ματιά με την οποία βλέπουμε τα γεγονότα είναι σαφέστερα πιο καθαρή.

Η εικόνα λοιπόν του σημαντικότερου αγώνα του Σαββατοκύριακου έδειξε πως η ΑΕΚ,άσχετα με το ποιος βρίσκεται απέναντι της,μπαίνει στην “Αγία Σοφιά” με σκοπό να τον αποτελειώσει.Η “Ένωση” έχει ένα μοναδικό προνόμιο αυτή τη στιγμή,το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο και σε συνδυασμό με το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζει έχει μετατραπεί σε κάτι τρομακτικό. Αυτό είδαμε και στο παιχνίδι με τον έτερο “Δικέφαλο” της χώρας. Από τη μια η ΑΕΚ του gegen pressing του Αλμέιδα.που στόχος της είναι σε κάθε ματς είνα να χτυπάει τον αντίπαλο με μεγάλη ταχύτητα.Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει εκδηλώσει επίθεση με πάνω από 10 πάσες σε όλο το (μέχρι τώρα) πρωτάθλημα.Δεν θέλει να “πλατιάζει” και να γίνεται προβλέψιμη στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ της επέτρεψε ακριβώς αυτό.Να είναι δηλαδή ο εαυτός της.

Από την άλλη υπήρχε ο ΠΑΟΚ της τετράδας – ανάγκης στην άμυνα με Σάστρε – Ίγκνασον – Κουλιεράκη – Ράφα Σοάρες.Ανντιλαμβάνεστε πόσο εύκολο ήταν για την ομάδα του Αλμέιδα να χτυπήσει την “καρδιά” του ΠΑΟΚ και να κόψει κάθε του επίθεση εν τη γενέσει της. Οι τέσσερεις της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ ήταν με αλλά και χωρίς την πίεση εντελώς ασύνδετοι. Ο Ράφα Σοάρες πάτησε γήπεδο για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο και τη βαριά θλάση που υπέστη τότε.Ο Κουλιεράκης βρίσκεται στην ενδεκάδα αντί του Κάργα που δεν πείθειΊγκνασον βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα,διότι είναι ίσως ότι καλύτερο διαθέτει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και ο Σάστρε έπαιξε και θα παίζει για λίγο καιρό ακόμα λόγω του τραυματισμού του εξόχως επιδραστικου,όπως φάνηκε προ δύο εβδομάδων στο Καραϊσκάκη, Λευτέρη Λύρατζη.Το να περιμένει ο ΠΑΟΚ τον Λύρατζη και τον Τσαούση είναι κάπως παράδοξο αν σκεφτούμε ότι δεν αποτελούσαν αυτοί τη βάση της ομάδας που φτιαχνόταν το καλοκαίρι,αλλά ταυτόχρονα και αναγκαίο καθώς ήταν η μοναδικοί αυτές τις 10 αγωνιστικές που έχουμε παίξει που του έδωσαν αυτά που ήθελε.

Κλείνοντας,λοιπόν θα λέγαμε πως η ΑΕΚ που ζει το όνειρο της κέρδισε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί και έχει δρόμο ακόμα για να γίνει αυτός που θα ήθελε να ειναι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ