Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλύτερα να ‘μενε όνειρο

Το Μουντιάλ του Κατάρ ίσως είναι η πιο ανεπιθύμητη διοργάνωση όλων των εποχών.Περισσότερο ακόμα και από το Μουντιάλ της Αργεντινής το ’78 που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της χούντας του Βιδέλα.

Ο δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα στιγμές πριν την απονομή του τροπαίου στην “αλμπισελέστε”.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με τη διοργάνωση της Αργεντινής οι νεκροί του Κατάρ θυσιάστηκαν για την περάτωση των έργων και όχι για ιδεολογικούς σκοπούς.

Η Καταριανοί,όπως θα φανεί και μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες,έχουν προσπαθήσει πολύ για να “ξεπλύνουν” τις ματωμένες λαμαρίνες με τα δισεκατομμύρια που έχουν ξοδέψει για την εκπλήρωση αυτού του project.Όμως υπάρχουν κάποιοι και ανάμεσα τους και εμείς που δεν ξεχνούν όσους έφυγαν την ώρα τους καθήκοντος και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

“Μποϊκοτάρετε το Κατάρ”

Το μήνυμα του “Κίτρινου Τείχους” για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο κατά τη διάρκεια του αγώνα Ντόρτμουντ – Μπόχουμ σήμερα το απόγευμα.

15.000 νεκροί για 5.760 λεπτά ποδοσφαίρου.Ντροπή σας”

Το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου κατα τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης της ομάδας τους με τη Χέρτα Βερολίνου στο επίσης αιματοβαμμένο στο παρελθόν Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις απέχθειας μας βοηθούν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το Μουντιάλ του Κατάρ συγκεντρώνει την χλεύη και την την αντιπάθεια όλων μας,διότι θίγει ένα από τα κύρια συστατικά μας.Και αυτό δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που με τον ίδιο τρόπο λοιδορήθηκε μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου πριν από 84 χρόνια.

Ο Χίτλερ και το επιτελείο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936,για τις ανάγκες των οποίων ανεγέρθηκε το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου που κατά την ανέγερση του χάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Υ.Γ.1: Η κίνηση των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου πρέπει να βρίσκεται λίγο πιο ψηλά στη συνείδηση καθώς δημοσιοποιήθηκε από τις κερκίδες ενός σταδίου που έχει στιγματιστεί όσο κανένα άλλο από το αίμα αθώων και την αύρα ενός συγκεκριμένου καθεστώτος.

Υ.Γ.2: Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες των αφανών ηρώων που θυσιάστηκαν και σκεπάστηκαν από από την προπαγάνδα.Ευχόμαστε οι “αγνοούμενοι” να αναγνωριστούν και οι οικογένειες τους να δικαιωθούν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ