Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πήγε να της χαλάσει την βραδιά ένα δικό της παιδί, αλλά ο Ζιρού ήταν εκεί

Η Μίλαν τα βρήκε ‘σκούρα’ κόντρα στην Σπέτσια, ωστόσο με γκολ στην εκπνοή κατάφερε και πήρε την νίκη και ανέβηκε μόνη 2η στην βαθμολογία, συνεχίζοντας στο κυνήγι της Νάπολι.

Η Μίλαν μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, είχε δύο δοκάρια και τελικώς βρήκε γκολ με τον Τεό Ερνάντεζ, ωστόσο ένα δικό της παιδί, ο Ντάνιελ Μαντσίνι, γιος του Πάολο και εγγονός του Τσέζαρε, λίγο έλειψε να της χαλάσει την βραδιά, καθώς με δικό του τέρμα ο πιτσιρικάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Σπέτσια.

Οι ‘Ροσονέρι’ απείλησαν δύο φορές μέσα σε ένα δίλεπτο, με τον Κρούνιτς αρχικά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 16′ και τον Μεσσίας στο 18′ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ντραγκόβσκι με δυνατό σουτ. Ότι δεν κατάφεραν οι δύο προαναφερθέντες το κατάφερε ο Τεό Ερνάντεζ, ο οποίος στο 21′ έπειτα από μπαλιά του Μπενασέρ, με σουτ στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ για τους Μιλανέζους. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, οι ‘Ροσονέρι’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, το ξαφνικό σουτ του Λεάο όμως σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι του Ντραγκόβσκι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Σπέτσια μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και αφού προειδοποίησε με τον Έκνταλ στο 57′, τελικά βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 59′ με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος με πανέμορφη ενέργεια και σουτ νίκησε τον Ταταρουσάνου για το 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα η Μίλαν βρήκε και πάλι γκολ…και τι γκολ, ο Σάντρο Τονάλι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ντραγκόβσκι, πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα φετινά τέρματα, το οποίο λίγο αργότερα ακυρώθηκε ορθά, καθώς στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ, με το σκορ να παραμένει στο 1-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Μίλαν έβγαζε νευρικότητα στο παιχνίδι της, επιχειρούσε άσκοπα γεμίσματα και δεν είχε καθαρό μυαλό για να βρει κάποια προφανή φάση για γκολ. Ώσπου φτάσαμε στο 90ο λεπτό, ο Τονάλι έπειτα από κλέψιμο και τρομερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε τον Ζιρού, με τον Γάλλο να απογειώνεται και με ένα βολ-πλανέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1, ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, μάλιστα ο Γάλλος σταρ ξεχάστηκε πως έχει ‘κιτρινιστεί’ νωρίτερα και στους πανηγυρισμούς έβγαλε την φανέλα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Το σκορ έως το φινάλε δεν άλλαξε, με την Μίλαν να πανηγυρίζει μία μεγάλη -όπως εξελίχθηκε- νίκη και να συνεχίζει πλέον μόνη 2η στο -6 από την εντυπωσιακή Νάπολι.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Τεό, Μπενασέρ (46′ Τονάλι), Κρούνιτς, Ντίαζ (72′ Ντε Κετελάρ), Μεσσίας (72′ Ρέμπιτς), Λεάο (91′ Τιό), Ορίγκι (72′ Ζιρού).

ΣΠΕΤΣΙΑΝτραγκόβσκι, Καλντάρα, Κιβιόρ, Αμπαντού, Αμιάν (54′ Ρέκα), Χολμ, Μπουράμπια (69′ Ελερτσον), Έκνταλ (91′ Στρέλεκ), Αγουδέλο (68′ Χριστόβ), Ενζολά, Μαλντίνι (68′ Βέρντε).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ