Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λονδρέζικο ντέρμπι

Σε λιγότερο από 24 ώρες Chelsea και Arsenal θα αναμετρηθούν για ακόμη μια φορά για την 15η αγωνιστική της Premier League με τους ”μπλε” να φιλοξενούν τους ”κανονιέρηδες” στο γήπεδό τους ( Stamford Bridge ). Και οι δύο ομάδες χρειάζονται την νίκη καθώς η Chelsea θέλει να ”ξεχάσει” την βαριά ήττα από την Brighton με 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική και από την άλλη η Arsenal θέλει την νίκη για να παραμείνει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Δηλώσεις προπονητών

Graham Potter : “Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορεί να μας φέρει αποτέλεσμα”.

 

Mikel Arteta (για την Chelsea): ”Ήταν πραγματικά συνεπής, τα αποτελέσματα που είχαν πρόσφατα από τότε που ανέλαβε ο Graham, μπορείτε να δείτε τι προσπαθεί να κάνει. Θα είμαστε έτοιμοι και θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι από απόψε. Μπορείτε να δείτε ότι έχει βάλει τις ιδέες του, όπως έκανε και με την Brighton. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, και να σκοράρουμε ένα παραπάνω γκολ από αυτούς.”

Σημαντικές απώλειες και για τους δύο.

Η Arsenal δεν θα έχει διαθέσιμους τον Takehiro Tomiyasu ο οποίος στην νίκη της Arsenal ενάντια στην Fc Zurich αποχώρησε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο με έναν απροσδιόριστο τραυματισμό και φαίνεται ότι θα χάσει τον αγώνα . Ο Matt Turner και ο Emile Smith Rowe αναρρώνουν από τραυματισμούς στη βουβωνική χώρα, αλλά επιστρέφει ο Oleksandr Zinchenko ο οποίος θα βρίσκεται σίγουρα στον πάγκο της ομάδας και θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση βασικού.

Σημαντικές απώλειες και για την Chelsea καθώς ο Ben Chilwell τραυματίστηκε στο ματς απέναντι στην Dinamo Zagreb και θα χάσει και το Παγκόσμιο κύπελλο. Επίπρόσθετα, οι Reece James, και Wesley Fofana θα μείνουν εκτός αποστολής καθώς βρίσκονται στο Dubai για αποθεραπείες. Τέλος, Ο Kepa Arizabalaga θα μείνει εκτός μέχρι το Παγκόσμιο κύπελλο καθώς έχει τραυματισμό στο πόδι και ο Carney Chukwuemeka θα είναι εκτός αποστολής με τραυματισμό στους μηριαίους. Ένα καλό νέο για τους ”μπλε” είναι ότι ο Matteo Kovacic επέστρεψε στις προπονήσεις έπειτα από ενοχλήσεις στην γάμπα.

 

Προϊστορία

Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις μεταξύ τους, η Arsenal έχει κερδίσει 4 φορές ενώ και για τους λάτρεις της ιστορίας, σε 205 αναμετρήσεις οι ”κανονιέρηδες” έχουν κερδίσει 80 φορές, οι ”μπλε” έχουν κερδίσει 66 φορές ενώ 59 φορές ο αγώνας έληξε ισόπαλος.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμη μία φορά αναμένεται να δούμε έναν συναρπαστικό αγώνα.

 

  • Διαιτητής: Michael Oliver
  • Βοηθός διαιτητή 1: Stuart Burt
  • Βοηθός διαιτητή 2: Dan Cook
  • τέταρτος βοηθός: Robert Jones
  • VAR: Jarred Gillett
  • Additional VAR: Matthew Wilkes

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ