Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η ”Σελεσάο” επέλεξε τους 26 εκλεκτούς της

Πριν από λίγη ώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας Tite ανακοίνωσε τους 26 ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν την εθνική τους ομάδα για το Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ.

Είναι προφανές ότι μεγάλα ονόματα όπως ο Neymar, Anthony, Jesus θα βρίσκονται στην αποστολή της, όμως μεγάλη έκπληξη είναι η απουσία του Roberto Firmino καθώς ο Βραζιλιάνος είναι από τους ποιο φορμαρισμένους παίχτες της Liverpool για φέτος.

Έκπληξη αποτέλεσε η περίληψη του Dani Alves. Ο 39χρονος αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στο Μεξικό για λογαριασμό της Pumas χωρίς όμως να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Μάλιστα, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που καλείται στην εθνική για Μουντιάλ, παίρνοντας το ρεκόρ από τον προκάτοχό του ως το πρώτο θρυλικό δεξί μπακ της χώρας, Djalma Santos, που στα 37 του είχε κληθεί για τη διοργάνωση του 1966. Σε περίπτωση που δεν καλούταν ο Alves πάντως, το ρεκόρ θα κατέρριπτε ο αρχηγός της Βραζιλίας, Thiago Silva, που είναι 38 ετών.

Τέλος, ο εκλέκτορας της ομάδας δεν μπόρεσε να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Phillipe Coutinho ο οποίος έχει τραυματιστεί στον μηρό και θα μείνει εκτός διοργάνωσής.

Η Βραζιλία βρίσκεται στον 7ο όμιλο της διοργάνωσής του Κατάρ και θα αντιμετωπίσει την Σερβία στις 24 Νοεμβρίου, την Ελβετία στις 28 Νοεμβρίου και το Καμερούν στις 2 Δεκέμβριου.

 

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Βραζιλίας:

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Tite

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Dani Alves (Pumas UNAM), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea)

ΜΕΣΟΙ: Bruno Guimaraes (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙAntony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr (Real Madrid)

Εικόνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ