Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από τον Δουβίκα στον Φαν Βέερτ και από τον Ολλανδό στον Οζέγκοβιτς

Ο ΝΠΣ Βόλος διανύει την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά του στα σαλόνια της Super League και η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου έχει καταφέρει μέσα σε τέσσερεις ποδοσφαιρικές σεζόν να μας εκπλήσσει άκρως ευχάριστα, όντας μία ομάδα που όλα τα χρόνια έχει την ίδια φιλοσοφία, παίζει ανοιχτά κόντρα σε κάθε αντίπαλο, προσφέρει γκολ και θέαμα, παίρνει μεγάλα αποτελέσματα αποτελώντας παράλληλα έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο για το Big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρώτη συμμετοχή στην Α’ Εθνική το 2019-20 και άνετη παραμονή στο +10, 7η θέση και παράλληλα 1η στα πλέι-άουτ το 2020-21, εύκολη και γρήγορη παραμονή και πέρυσι στο +12 και τελικώς 10η θέση και φυσικά φτάνουμε στην φετινή ‘ξέφρενη’ πορεία του συλλόγου όπου την δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με 24 βαθμούς, συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό και δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση των πλέι-οφ, όλα αυτά για μία ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017!Σε όλα αυτά όμως τα επιτεύγματα της νεοσύστατης ομάδας του Βόλου έχει συμβάλλει ένας άνθρωπος ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε δυσάρεστα, είτε ευχάριστα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αχιλλέα Μπέο.

Για να πάμε όμως στο θέμα μας, το εν λόγω άρθρο γίνεται για να επικροτήσει το τρομερό σκάουτινγκ που κάνει ο συγκεκριμένος πρόεδρος και δίνει σεμινάρια σε όλους στην Ελλάδα πως για να πρωταγωνιστήσει κάποια ομάδα, δεν χρειάζεται να διαθέσει ‘τρελό’ χρήμα. Ο Βόλος σε αυτά τα 4 χρόνια παρουσίας του στην μεγάλη κατηγορία έχει φέρει ανά σεζόν, περισσότερα από τρία με τέσσερα ‘λαβράκια’, παίχτες οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στις πολύ καλές πορείες της ομάδας. Βασίλης Μάντζης, Χοακίν Κορέα, Χουάν Μουνίθ, Μπαρτόλο, Φεράρι, Ριένστρα, Φαν Βέερτ, Ορόζ, Ροσέρο και Πάολο Φερνάντες είναι μερικοί εξ αυτών, ενώ σε όλους αυτούς θα προσθέσουμε και τους Χουάν Περέα, Τάσο Δουβίκα, Μάριο Τσαούση, Λευτέρη Λύρατζη και Απόστολο Διαμαντή, οι οποίοι μπορεί μεν να προέρχονταν από αλλού, αλλά στον Βόλο ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά και πραγματοποίησαν τις πρώτες τους γεμάτες σεζόν, παίρνοντας αργότερα ο καθένας τον δρόμο του.

Και πάμε στην κομβική θέση κάθε ομάδας που προσφέρει θέαμα, στην αιχμή του δόρατος, την επίθεση. Εκεί, ο Βόλος στην πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία, ανέθεσε την υπόθεση του γκολ στον Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος προερχόταν από γεμάτες και πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Ξάνθης, σκοράροντας ανελλιπώς. Το ‘στοίχημα’ με τον Σλοβάκο δεν έπιασε και έτσι ο κ. Μπέος κινήθηκε σε άλλη λύση το επόμενο καλοκαίρι. Μία μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης, ένα παιδί 20 ετών, το οποίο μάλιστα προερχόταν από σεζόν στην οποία δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου και εδώ γεννιέται η εξής απορία, ‘πως γίνεται ο Αστέρας την σεζόν 2019-20 να μην χρησιμοποιεί έναν νεαρό, ο οποίος μία σεζόν νωρίτερα είχε πάρει ευκαιρίες και είχε αναδειχθεί ο καλύτερος νέος παίχτης της κατηγορίας, ανάμεσα σε Γαλανόπουλο και Λημνιό;’ μιλάω φυσικά για τον Τάσο Δουβίκα. Αυτά όλα είδε προφανώς ο Αχιλλέας Μπέος και ‘τσίμπησε’ έναν παίχτη προσωπικό στοίχημα. Η συνέχεια γνωστή, 10 γκολ σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, δεύτερος σκόρερ παρέα με Ανσαριφάρντ και Μπαράλες, πρώτος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα, 3 γκολ σε 4 ματς κυπέλλου, κλήση στην Εθνική ανδρών και μεταγραφή άνω του ενός εκατομμυρίου στην Ουτρέχτη. Το στοίχημα του Μπέου είχε κερδηθεί και με το παραπάνω. Ο Βόλος είχε δώσει τα ‘χέρια’ με τον ΠΑΟΚ ωστόσο υπάκουσε στα ‘θέλω’ του παίχτη και ο νεαρός έγινε ‘Ολλανδός’, εξασφαλίζοντας στην ομάδα της Μαγνησίας εκτός από χρήματα και κάλυψη της καλοκαιρινής της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Έτσι ο Βόλος χάνει τον πρώτο του σκόρερ και βγαίνει στην αγορά για να αναζητήσει τον παίχτη που θα μπει στα παπούτσια του Έλληνα άσου. Και φτάνουμε στις 26 Ιουνίου, με τον Μπέο να ανακοινώνει τον ‘άγνωστο’ 30χρονο Ολλανδό, Τομ Φαν Βέερτ, από την Άαλμποργκ, ομάδα της Δανίας. Με την φανέλα της Άαλμποργκ ο Ολλανδός είχε πετύχει 26 τέρματα σε 78 συμμετοχές, ενώ συνολικά αριθμούσε 288 αγώνες με 107 γκολ (!), καθόλου άσχημα. Ο Ολλανδός όχι απλά περνάει τον Δουβίκα σε επιδόσεις αλλά τον κάνει να ‘ξεχαστεί’, σκοράροντας 17 γκολ, βγαίνοντας έτσι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος! Οι μεταγραφικές ‘σειρήνες’ των μεγάλων της Ελλάδας πάνε και έρχονται το καλοκαίρι, με τον Ολλανδό τελικώς να μένει στην Μαγνησία και τον Βόλο, πραγματοποιώντας πολύ καλή προετοιμασία, ενώ στην πρεμιέρα σκοράρει και δείχνει πως και φέτος θα είναι το ‘κανόνι’ του ΝΠΣ. Η ΑΕΚ παράλληλα ψάχνει για σέντερ φορ που θα είναι περισσότερο ‘back-up’ και βλέποντας τον χρόνο της κλεψύδρας να αδειάζει κινείται γρήγορα και κάνει πράξη την επιθυμία του Ολλανδού να αγωνιστεί με την ‘κιτρινόμαυρη’ φανέλα, έτσι η Ένωση δίνει τα χέρια με τον Αχιλλέα Μπέο και φτάνει στην οριστική συμφωνία με τον Ολλανδό στράικερ, με την ομάδα του Βόλου να καρπώνεται ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο. Ο Φαν Βέερτ με την ΑΕΚ έχει αγωνιστεί έως τώρα 14 λεπτά καθώς ήταν άτυχος και βγήκε οφ με μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος του έχει στερήσει έως τώρα 8 παιχνίδια. Ο Ολλανδός αναμένεται σιγά σιγά να επανέλθει και να μπει στην εξίσωση του Αλμέιδα.

Και έτσι ξαφνικά ο Βόλος χάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον πρώτο του σκόρερ, με την διαφορά ότι τώρα τον έχασε Σεπτέμβρη μήνα και έτσι η ομάδα δεν είχε πολύ χρόνο για να κινηθεί για τον αντικαταστάτη του, όπως δηλαδή έκανε με τον Δουβίκα. Ωστόσο ο Μπέος πάλι κινείται αστραπιαία και φέρνει στην ομάδα το νέο ‘λαβράκι’, τον Σέρβο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν στην Τουρκία. Ντεμπούτο και γκολ στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό, γκολ ξανά την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ιωνικό, συμμετοχή και στα δύο τέρματα της ομάδας του κόντρα στον Άρη, γκολ και στο κύπελλο απέναντι και πάλι στον Ιωνικό και φτάνουμε στην χθεσινή αναμέτρηση, όπου σκόραρε δύο τέρματα στην νίκη της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, φτάνοντας έτσι τα 5 γκολ σε 10 αναμετρήσεις, με τον Αχιλλέα Μπέο να βρίσκει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ‘λαβράκι’ στην κορυφή της επίθεσης και να ‘τρίβει’ τα χέρια του από ικανοποίηση.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ