Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Βραζιλίας – Qualifying: Απίθανη Pole για τον Magnussen

Ο Kevin Magnussen της Haas πραγματοποίησε τεράστια έκπληξη στο Βραζιλιάνικο GP, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις βρόχινες συνθήκες και κατέκτησε την Pole Position για τον αυριανό αγώνα κατάταξης (sprint race). Ικανοποιημένος με την δεύτερη θέση ο Verstappen, τρίτος ο Russell. Χαμηλά για άλλη μια φορά η Ferrari.

Στο Q1, στα πρώτα λεπτά, οι πιλότοι χρησιμοποιήσαν την ενδιάμεση γόμα, όμως στην συνέχεια, δημιουργήθηκε αγωνιστική γραμμή, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν με την μαλακή γόμα. Ο Norris ήταν ο ταχύτερος του Q1, ενώ οι δυο Ferrari προκρίθηκαν οριακά. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Latifi, Zhou, Bottas, Tsunoda, Schumacher.

Στο Q2, αποκαταστάθηκε η τάξη στην κορυφή, καθώς ο Verstappen ήταν ταχύτερος για μόλις 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου, έναντι του Sainz, ενώ και ο Leclerc ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, με τις πρώτες ψιχάλες να κάνουν την εμφάνιση τους. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Albon, Gasly, Vettel, Ricciardo, Stroll.

Στο Q3, με την έναρξη του, ο Leclerc δοκίμασε ξανά τα ενδιάμεσα ελαστικά, χωρίς όμως να δουλέψει η συγκεκριμένη στρατηγική, αναγκάστηκε να περάσει ξανά στην μαλακή γόμα, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει χρόνο, καθώς ο Russell βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία. Ταχύτερος μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν ο Magnussen. Όταν το μονοθέσιο του Russell απομακρύνθηκε, είχε ήδη ξεκινήσει η βροχή, συνεπώς οι πιλότοι δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν καλύτερο χρόνο από αυτόν του Δανού πιλότου της Haas, o οποίος πανηγύρισε έξαλα την πρώτη Pole της καριέρας του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ