Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

”Σκούρα” τα πράγματα για τους ”μπλε”

Χθες το απόγευμα η Chelsea ταξίδεψε βόρεια και μέχρι το St. James Park για να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Newcastle.

Οι ”καρακάξες” έδειξαν τις διαθέσεις  τους από νωρίς και σε όλο το ματς ήταν ποιό επιθετική απειλώντας συνεχώς την άμυνα της Chelsea. Οι ”μπλε”, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Conor Gallagher στο 65ο λεπτό δεν είχαν κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη η ομάδα του Eddie Howe δεν σταμάτησε να απειλεί και βρήκε δίχτυα στο 67ο λεπτό με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Joe Willock, γκολ το οποίο αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει 3 βαθμούς στην Newcastle και να πλησιάσει στο -2 την Manchester City.

 

Οι Chelsea διανύει μία σεζόν την οποία πολλοί δεν την περιμένανε, καθώς αυτήν την στιγμή στα τελευταία 5 παιχνίδια έχει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες ενώ συνολικά έχει 6 νίκες 3 ισσοπαλίες και 5 ήττες στο πρωτάθλημα, δεδομένου και τα 279,8 εκατομμύρια που επένδυσαν σε μεταγραφές ( Fofana, Cucurella, Sterling, Koulibaly, Chukwuemeka, Aubameyang, Slonina) και σίγουρα το γεγονός πως βασικοί παίχτες όπως ο Reece James, Ben Chilwell, N’golo Kante βρίσκονται έκτος αποστολής λόγο τραυματισμών επηρεάζει αρνητικά την ομάδα. Ο Graham Potter καλείται να βρει μία λύση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανεύει η Chelsea με τόσους τραυματισμούς, ώστε τουλάχιστον μετά το Παγκόσμιο κύπελλο να μπορέσει να ανακάμψει και να διεκδικήσει μία θέση που οδηγεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Από την άλλη η Newcastle φαίνεται να κάνει πρωταθλητισμό, καθώς στα τελευταία 5 παιχνίδια της στην Premier League μετράει 5 νίκες και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 3η  θέση του βαθμολογικού πίνακα, 2 βαθμούς πίσω από την City, έχοντας συνολικά στο πρωτάθλημα 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

 

Την επόμενη αγωνιστική η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26/12, λόγο διακοπής των πρωταθλημάτων για το Παγκόσμιο κύπελλο, η Chelsea θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την Bournemouth ενώ η Newcastle θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Leicester.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ