Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ: Η Κατάρα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών

Ο Κώστας Κουτσουμπίδης θυμάται τέσσερις παγκόσμιους πρωταθλητές οι οποίοι μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ βρέθηκαν εκτός από την φάση των ομίλων στην επόμενη διοργάνωση γνωρίζοντας ντροπιαστικό αποκλεισμό.

ΓΑΛΛΙΑ 2002

Η Γαλλία μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1998 ,στο σπίτι τους, κόντρα στην Βραζιλία βρέθηκαν το 2002 να αντιμετωπίζουν στην φάση των ομίλων τις Δανία, Σενεγάλη και Ουρουγουάη.  Ο απολογισμός για τους “τρικολόρ” στα γήπεδα την Νότιας Κορέας ήταν μόλις ένας βαθμός κόντρα στην Ουρουγουάη και δύο ντροπιαστικές ήττες από Σενεγάλη και Δανία. Η Γαλλία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και αποχαιρέτισε πρόωρα την διοργάνωση.

ΙΤΑΛΙΑ 2010

Επόμενη στην λίστα είναι η Ιταλία. Η “Σκουάντρα Ατζούρα” βρέθηκε το 2006 να νικά την Γαλλία στα πέναλτυ και στα στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου για 4η φορά στην ιστορία της. Τα πράγματα όμως στην Νότιο Αφρική το 2010 ήταν διαφορετικά. Οι Ιταλοί ανταγωνίστηκαν στον όμιλο τους τις Νέα Ζηλανδία, Σλοβακία και Παραγουάη με τελική συγκομιδή δύο μόλις βαθμών και μία ήττα από την Σλοβακία την τελευταία αγωνιστική με 3-2 που την άφησε στον “πάτο” του ομίλου και εκτός διοργάνωσης.

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Επόμενο θύμα αυτής της “κατάρας” η Ισπανία του 2014. Τέσσερα χρόνια πίσω, οι Ισπανοί κέρδιζαν την Ολλανδία στον τελικό της διοργάνωσης κατακτούσαν το πρώτο τους Μουντιάλ. Παρόλα αυτά την πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, Ισπανία και Ολλανδία βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες με τους “Οράνιε” να φιλοδωρούν με πέντε γκολ τους αντιπάλους τους. Η Ισπανία δεν σήκωσε κεφάλι ούτε κόντρα στην Χιλή χάνοντας με 2-0 ενώ η παρουσία τους έκλεισε με μία αδιάφορη νίκη κόντρα στην Αυστραλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2018

Τελευταία ομάδα της λίστας είναι η Γερμανία. Μετά την “εφτάρα” στους Βραζιλιάνους και την κατάκτηση του Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή, τα “Πάντσερ” βρίσκονται τέσσερα χρόνια μετά να αποκλείονται από τον όμιλο τους στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με ήττα κόντρα στο Μεξικό ενώ μετά και την νίκη τους κόντρα στην Σουηδία στις καθυστερήσεις είχαν ελπίδες πρόκρισης. Παρόλα αυτά, η Νότια Κορέα τους υπέταξε με 2-0 την τελευταία αγωνιστική αφήνοντας τους τελευταίους στον όμιλο και εκτός διοργάνωσης.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ