Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σερβία: Με υψηλές βλέψεις σε έναν απαιτητικό όμιλο

Η Σερβία πηγαίνει στο Μουντιάλ βρισκόμενη στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και δείχνει ικανή να πάρει τη πρόκριση από ένα όμιλο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Μπορεί ως Γιουγκοσλαβία να έχει καταφέρει να φτάσει δύο φορές ως τα ημιτελικά και τρεις ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο στα τρία Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει είτε ως Σερβία είτε ως Σερβία & Μαυροβούνιο δεν έχει καταφέρει ποτέ να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των νοκ άουτ.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ θα βρεθεί σε έναν όμιλο με πολλές απαιτήσεις καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για το τίτλο. Ακόμη, θα αντιμετωπίσει την Ελβετία η οποία είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και σταθερό κορμό εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, θα βρει στο δρόμο της και το Καμερούν που επίσης διαθέτει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ του.

Η Σερβία έρχεται στο Μουντιάλ με πολύ ποιότητα στο ρόστερ της αλλά και με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία καθώς τα πήγε εξαιρετικά τόσο στα ευρωπαικά προκριματικά ( πήρε τη πρωτιά στον όμιλo τερματίζοντας πάνω από τη Πορτογαλία) αλλά και στο πρόσφατο Nations League ( κερδίζοντας την άνοδο για την κορυφαία κατηγορία από ένα δύσκολο όμιλο). Πλέον, η ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να κάνει την υπέρβαση στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Το αστέρι

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, τον κορυφαίο σκόρερ από τότε που η Σερβία αγωνίζεται στις διοργανώσεις ως ανεξάρτητο κράτος. Ο Σέρβος φορ της Φούλαμ έχει πετύχει 50 γκολ σε 76 συμμετοχές με το εθνόσημο και είναι αυτός που οδήγησε με πολλά και σημαντικά γκολ τη Σερβία στο Μουντιάλ με κορυφαίο όλων φυσικά το νικητήριο γκολ μέσα στη Πορτογαλία που έδωσε και το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος καθώς στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με μεγάλη ποιότητα όπως ο Βλάχοβιτς, ο Τάντιτς αλλά και ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς.

Ο Προπονητής

Στο πάγκο της ομάδας από το Μάρτιο του 2021 βρίσκεται ο Ντράγκαν Στοίκοβιτς που κλήθηκε να διαχειριστεί τον αποκλεισμό της Σερβίας από τη τελική φάση του Euro του 2020 και να την οδηγήσει παράλληλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Αν και είχε εργαστεί μόνο σε ομάδες της Ασιατικής ηπείρου ( Ναγκόγια Γκράμπους και Γκουανγκζου ) ο Στοίκοβιτς δεν άργησε να προσαρμοστεί πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις που είχε να διαχειριστεί και τελικά να καταφέρει σε δύο χρόνια να οδηγήσει την Εθνική Σερβίας τόσο στο Μουντιάλ αλλά και στη κορυφαία κατηγορία του Nations League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Σερβίας στον όμιλο

24/11 21:00 Βραζιλία – Σερβία

28/11 12:00 Καμερούν – Σερβία

2/12   21:00 Σερβία – Ελβετία

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ