Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

GP Άμπου Ντάμπι – FP1, FP2: Mercedes και Red Bull στην κορυφή

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Παρασκευής στην Yas Marina, με την Mercedes να πραγματοποιεί το 1-2 στο FP1, και την Red Bull του Verstappen, να απαντά στο FP2. Αρκετοί νέοι πιλότοι της Formula 2, χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως στο FP1.

Στο FP1, ο Hamilton ήταν ταχύτερος έναντι του teammate του Russell, με την διαφορά τους να είναι στα 2 δέκατα, δείχνοντας ότι η Mercedes θέλει περισσότερο την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ακολούθησε στην τρίτη θέση η Ferrari του Leclerc στα 2,5 δέκατα, ενώ το δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο, οδήγησε ο Shwartzman, αντί του Sainz, τερματίζοντας στην έβδομη θέση. Στο 4-5 οι δυο Red Bull με Perez και Lawson, ο οποίος αντικατέστησε τον Verstappen.

Στο FP2, ο Ολλανδός πρωταθλητής επέστρεψε δυναμικά, κατακτώντας την πρώτη θέση, με διαφορά περίπου 3 δεκάτων από τον Russell, ενώ στα 5,5 δέκατα βρέθηκε ο τρίτος, για ακόμη μια φορά, Leclerc. Ακολούθησαν οι Hamilton στην τέταρτη, Perez στην πέμπτη και Sainz στην έκτη θέση. Η πρώτη εξάδα βρισκόταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, πράγμα αρκετά πρωτόγνωρο για την φετινή σεζόν.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ