Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οδηγός επιβίωσης στο Κατάρ

Στις επόμενες γραμμές θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ όσον αφορά τους χώρους διαμονής,το ταξίδι στην ενδοχώρα,τις κλίμα αλλά και τις αποφάσεις που σκοπό έχουν την τήρηση της τάξης.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

  1. Η μέση θερμοκρασία του Κατάρ κατά το μήνα Νοέμβριο είναι 25 βαθμοί Κελσίου..Δεν αποκλείεται όμως ο υδράργυρος να φτάσει και στις παρυφές των 40 βαθμών Κελσίου.
  2. Αν αναρωτιέστε μετά την πρώτη πληροφορία τι γίνεται με τη βροχή στο Κατάρ,εμείς θα σας πούμε απλά ότι πέφτουν συνήθως μέχρι 3 χιλιοστά βροχής.Άρα βρέχει αλλά όχι και πολύ.
  3. Τα στάδια θα κλιματίζονται μέσω ενός ηλιακού συστήματος ψύξης.Θα υπάρχουν αισθητήρες,οι οποίοι θα συντηρούν τη θερμοκρασία σε “ανθρώπινα” επίπεδα και θα προσαρμόζουν τις ροές αέρα.Ο ανερχόμενος αέρας θα επιστρέφει και πάλι στο σύστημα ψύξης όπου θα καθαρίζεται με κρύο νερό για να ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία.Στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στους 21 βαθμούς Κελσίου.Τέλος,σημαντικό είναι πως δεν έχουν όλα τα γήπεδα κλιματισμό.Βέβαια μονο ένα στάδιο στερείται συστήματος ψύξης.
  4. Επίσης,μια πολύ σημαντική πληροφορία είναι η ύπαρξη cooling break ανάλογα με την περίσταση.Δεν θα είναι δηλαδή δεδομένα υπαρκτό σε όλους τους αγώνες.
  5. Όσον αφορά τους φιλάθλους το Κατάρ έρχεται πάλι να δώσει μια πολύ αμφιλεγόμενη λύση για τη διαμονή τους.Καθώς πέρα από τα υπερπολυτελή του ξενοδοχεία των πολλών χιλιάδων ευρώ τη βραδιά τη βραδιά,θα επιστρατεύσει και καμπίνες – κοντέινερ όπου με 170€ τη βραδιά θα μπορούν οι φίλαθλοι να μείνουν σε αυτά.
  6. Ωραία όλα αυτά αλλά πως μπορείς κάποιος να φτάσει στο ξενοδοχείο του;Για να μπορέσει λοιπόν κάποιος να μπει με αυτοκίνητο στην ενδοχώρα του Κατάρ την περίοδο του Μουντιάλ θα πρέπει: α)να καταβάλει 1.300€ φόρο,β)να έχει κλείσει τουλάχιστον 5 διανυκτερεύσεις στη χώρα και να έχει μαζί του παρέα μεγαλύτερη των 3 ατόμων και μικρότερη των 6.Αν κάποιες από αυτές τις προϋποθέσεις δεν έχουν καλυφθεί από τον ταξιδιώτη ή τους ταξιδιώτες τότε αυτός/οι θα πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο τους στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι με το λεωφορείο.
  7. Ίσως αυτό που θα ακολουθήσει να ειναι και το χειρότερο από όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής.Καθώς το Κατάρ απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ τόσο εντός όσο και περιμετρικά των γηπέδων της διοργάνωσης.Μάλιστα το μέτρο αυτό συνοδεύεται και με πολύ σκληρές τιμωρίες.Αφού ένας παραβάτης μπορεί να κληθεί όχι μόνο να πληρώσει 820€ πρόστιμο ή ακόμα και να περάσει 6 μήνες στη φυλακή.Το μέτρο αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο αυτογκόλ στην ιστορία των Μουντιάλ,διότι πρώτον φοβίζει τους ταξιδιώτες ακόμα περισσότερο και δεν βοηθά καθόλου έναν από τους βασικούς χορηγούς της διοργάνωσης που είναι η γνωστή μπύρα Budweiser.Η γνωστή εταιρεία ζυθοποιίας έχει επιφέρει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ένα ποσό της ύψους 72.680.000€.

Αυτα είναι λοιπόν όσα θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες και κυρίως οι 1.500.000 εκδρομείς που θα βρεθούν στο Κατάρ.

Καλό ταξίδι στους θαρραλέους και μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί οι μπελάδες καραδοκούν σε κάθε γωνιά και πίσω από κάθε αμμόλοφο.


Υ.Γ.1:Το ακριβότερο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι το W Doha Hotel & Residence που η βραδιά μπορεί να κοστίσει ως και 5.000€.

Υ.Γ.2:Η ακριβότερη καμπίνα – κοντέινερ αξίζει 350€.

Υ.Γ.3:Όπως φαίνεται θα χρειαστεί σύντομα η συνδρομή των νοικιασμένων οπαδών από το Πακιστάν για τους οποίους το Κατάρ πάει κόντρα στις αρχές του.και τους προσφέρει δωρεάν στέγαση και 3 γεύματα με 10€ τη μέρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ