Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

GP Άμπου Ντάμπι – Qualifying: Άνετη Pole για τον Verstappen

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή περίοδο κατατακτήριων, ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας, με τον Perez στην δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Red Bull. Στο 3-4 οι δυο Ferrari, οι οποίες πάλεψαν αρκετά. Στο 4-5 οι δυο Mercedes, με την μάχη για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, να αναμένεται αρκετά εντυπωσιακή. Μικρό θαύμα πραγματοποίησε ο Vettel.

Στο Q1, Verstappen και Perez ήταν οι ταχύτεροι με διαφορά, με τις δυο Ferrari να ακολουθούν. Στις πίσω θέσεις, υπήρξε αρκετή δράση, για τα μονοθέσια που θα προκριθούν, με τους Magnussen, Gasly, Bottas, Albon, Latifi, να μένουν εκτός συνέχειας.

Στο Q2, τα πράγματα στην κορυφή δεν άλλαξαν δραματικά, καθώς ο Perez ήταν ταχύτερος του Leclerc για 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ και ο Sainz βρέθηκε στην τρίτη θέση, με την διαφορά μόλις στο 1 δέκατο, δείχνοντας ότι η Ferrari θα παλέψει στα ίσα για την Pole. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Alonso, Tsunoda, Schumacher, Stroll, Zhou. Ο Vettel στο τελευταίο qualifying της καριέρας του, προκρίθηκε στο Q3.

Στο Q3, από την πρώτη προσπάθεια, ο Verstappen έδειξε ότι δεν θα είχε αντίπαλο, ενώ ο Leclerc προσπάθησε και στις δυο προσπάθειες του να διεκδικήσει την Pole, όμως του έλειπε διαρκώς, πάνω από 1 δέκατο. Ο Perez στην δεύτερη του προσπάθεια, κλείδωσε την δεύτερη θέση, και το πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα των οδηγών, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο Sainz και οι δυο Mercedes, ήταν αρκετά μακριά, από οποιαδήποτε διεκδίκηση. Ο Vettel κατέκτησε τελικά την ένατη θέση και αύριο θα τον απολαύσουμε για τελευταία φορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ