Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιστορικός Ζιρού, πρεμιέρα με τεσσάρα για τους Γάλλους

Η Γαλλία καθάρισε με τεσσάρα την Αυστραλία και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον εντυπωσιακό Ολιβιέ Ζιρού, που πλέον θέλει ένα γκολ για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των ‘Τρικολόρ’!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Αυστραλοί μπήκαν στο ματς με το δεξί και προηγήθηκαν μόλις στο ένατο λεπτό, χάρις στο εξαιρετικό τέρμα του Γκούντγουιν, ο οποίος πλάσαρε στον ουρανό των διχτυών του Γιορίς, έπειτα από γύρισμα του Λέκι. Ενώ στο 22′ έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 2-0, όταν η οβίδα του Ντιουκ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το ‘Γ’ της εστίας του Γιορίς. Η Γαλλία στην συνέχεια όμως ανέβασε στροφές και έφερε ‘τούμπα’ το ματς σε ένα πεντάλεπτο. Οι ‘Τρικολόρ’ αρχικά ισοφάρισαν στο 27′ με κεφαλιά του Ραμπιό, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Τεό Ερναντέζ και σαν να μην έφτανε αυτό για τα ‘Καγκουρό’, πέντε λεπτά μετά ήρθε και η απόλυτη ανατροπή. Ωραία ανάπτυξη των Γάλλων, γύρισμα πάρε-βάλε του Ραμπιό και ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε το 50ο γκολ στην καριέρα του με την εθνική και πλέον ήταν ένα πίσω από το να ισοφαρίσει τον κορυφαίο σκόρερ των ‘Τρικολόρ’, τον σπουδαίο Τιερί Ανρί. Στην συνέχεια ακολούθησε η άχαστη ευκαιρία του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έπειτα από γύρισμα -μισό γκολ- του Γκριεζμάν κατάφερε και αστόχησε σε κενή εστία, με την Αυστραλία να χάνει με την σειρά της νέα μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την κεφαλιά του Ιρβάιν να σταματά στο δεξί δοκάρι του Γιορίς. Έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χαρίζοντας μας το καλύτερο πρώτο μέρος που έχουμε παρακολουθήσει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, με ρυθμό, ευκαιρίες, και γκολ εκατέρωθεν.

Η Αυστραλοί μπήκαν πολύ παθητικά στην επανάληψη, δεν έδειξαν ποτέ την διάθεση του πρώτου μέρους και δίκαια τιμωρήθηκαν από τους Γάλλους. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές αφού απείλησαν πρώτα με ένα ‘ψαλίδι’ του Ζιρού, μία φάση με τον Κιλιάν Εμπαπέ και μία τελική του Γκριεζμάν, τελικώς βρήκαν το τρίτο τέρμα που δικαιούνταν. Αυτή την φορά ήταν η στιγμή του Εμπαπέ να σκοράρει, ο Ντεμπελέ σήκωσε υπέροχα με το αριστερό, ο αστέρας της Παρί ξέφυγε από τα μαρκάρισματα των αμυντικών και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Ράιαν, στο 68ο λεπτό, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Εμπαπέ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος κέρδισε στον αέρα δύο Αυστραλούς αμυντικούς και έπιασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με 51 γκολ! Οι Γάλλοι στην συνέχεια έψαχναν και πέμπτο γκολ, είχαν τις ευκαιρίες τους με τους Κονατέ, Κομάν και Ερναντέζ, ωστόσο το τελικό σκορ δεν άλλαξε και έτσι η Γαλλία έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση, στην πρεμιέρα της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρότι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το ματς για την Γαλλία, η οποία έχασε τον Λούκας με τραυματισμό στο 13′ και δέχθηκε γκολ νωρίς στο 9′, κατάφερε στην συνέχεια να βγάλει αντίδραση και να φτάσει στην ολική ανατροπή, περνώντας παράλληλα ένα εύκολο βράδυ, ενώ έδειξε πως θα είναι πολύ ‘σκληρή’ αντίπαλος και δεν θα παραδώσει εύκολα τα σκήπτρα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ (89′ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λούκας Ερναντέζ (13′ Τεό Ερναντέζ λ.τρ.), Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (89′ Τουράμ).

Αυστραλία: Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, ΜακΓκρι (73′ Μάμπιλ), Ιρβάιν (85′ Μπακούς), Λέκι, Γκούντγουιν (74′ Κούολ), Ντιουκ (56′ Κούμινγκς).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ