Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα χωρίς γκολ για Δανία και Τυνησία

Η Πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Μουντιάλ βρήκε τις Δανία και Τυνησία να μένουν στο 0-0 και να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Και οι δύο είχαν τις ευκαιρίες τους στο ματς, ακυρώθηκαν δύο γκολ εκατέρωθεν για οφσάιντ και πλέον οι δύο ομάδες περιμένουν το βραδινό ματς της Γαλλίας με την Αυστραλία.

Οι Τυνήσιοι μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και στο 11′ παραλίγο να βρουν το γκολ. Ο Ντράγκερ (έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό) σούταρε και μετά την κόντρα στον Κρίστενσεν η μπάλα άλλαξε πορεία και πέρασε λίγο δίπλα από την εστία. Στο 23′ ο Τζεμπαλί κατάφερε να βρει δίχτυα όμως στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει. Η Τυνησία απείλησε και με τον Λαιντουνί ενώ η μεγαλύτερη στιγμή τους ήρθε στο 43′ όταν ο Σμάιχελ με εξαιρετική απόκρουση σε τετ α τετ δεν άφησε τον Τζεμπαλί να χριστεί σκόρερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την αναγκαστική αλλαγή του Ντιλέινι με τον Ντάμσγκααρντ να παίρνει την θέση του.

Στο 2ο μέρος οι Δανοί ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν μάλιστα να βρουν γκολ  στο 54′ με τον Σκοβ Όλσεν το οποίο όμως ακυρώθηκε για θέση οφσάιντ του Ντάμσγκααρντ νωρίτερα. Η Δανία είχε πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήλεγχε το παιχνίδι μην βρίσκοντας όμως το πολυπόθητο γκολ. Στο 69′, ο Έρικσεν υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Τυνησίας σε δύσκολη απόκρουση ενώ στην αμέσως επόμενη φάση χάθηκε πραγματικά το “άχαστο”. Κόρνερ από τον Έρικσεν με τον Κρίστενσεν να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κορνέλιους ο οποίος όμως αστόχησε από το μισό μετρό με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το σκηνικό δεν άλλαξε με την Δανία να πιέζει, μα να μην βρίσκει δίχτυα. Η “λευκή ισοπαλία” λοιπόν παρέμεινε σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί τέρματα.

Υπενθυμίζουμε πως το επόμενο ματς για τους Δανούς είναι κόντρα στην Γαλλία ενώ η Τυνησία καλείται να αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Οι συνθέσεις:

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ (65′ Γιένσεν), Κρίστενσεν, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Ντιλέινι (45+1′ Ντάμσγκααρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Όλσεν (65′ Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (65′ Κορνέλιους)

Τυνησία (Τζελέλ Καντρί): Ντάμεν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντράγκερ (88΄Κεχριντά), Αμπντί, Σκίρι, Λαϊντουνί (88′ Σασί), Εμσάκνι (80′ Μεχμπρί), Σλιμανί (67′ Σλιτί), Τζεμπάλι (80′ Κενισί)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ