Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαγεία Ριτσάρλισον και πρεμιέρα με το δεξί για την ‘Σελεσάο’

Η Βραζιλία τα βρήκε ‘σκούρα’ για 60 λεπτά κόντρα στους εξαιρετικούς Σέρβους, ωστόσο η ποιότητα των Βραζιλιάνων και το ‘αλήτικο’ γκολ του Ριτσάρλισον ‘ξεμπούκωσαν’ την ‘Σελεσάο’ και την οδήγησαν στην νίκη, ξεκινώντας με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Σέρβοι ήταν άριστοι αμυντικά και πολύ καλά διαβασμένοι, μη επιτρέποντας στην ‘Σελεσάο’ να δημιουργήσει εύκολα, ενώ παρουσίασαν στο τερέν μία ομάδα με σωστό αγωνιστικό πλάνο, η οποία ήξερε τι ήθελε να πάρει από την αναμέτρηση, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν και λύγισαν από την ποιοτική Βραζιλία.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αναγνωριστικό, με την Βραζιλία να παίρνει την μπάλα στην κατοχή της όσο περνάει η ώρα και σιγά σιγά να γίνεται πιο δραστήρια, αλλά χωρίς να βρίσκει κάποια ουσιαστική ευκαιρία, καθώς οι ‘σκληροτράχηλοι’ Σέρβοι έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από στατική φάση στο 13′ και ήταν ένα απευθείας κόρνερ του Νεϊμάρ, στο οποίο ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αντέδρασε αποτελεσματικά και έδιωξε. Στην συνέχεια οι Βραζιλιάνοι πήγαν να απειλήσουν με τον Βινίσιους, ο οποίος πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ‘διάβασε’ την φάση και με έγκαιρη παρέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο. Η Βραζιλία συνέχιζε να έχει την μπάλα στην κατοχή της και προσπαθούσε μέσω συνεργασιών να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Σέρβων και αυτό συνέβη στο 35′, όταν Πακετά και Ραφίνια έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, με τον τελευταίο ωστόσο να μην εκτελεί όπως πρέπει από ευνοϊκή θέση και να σπαταλά την ευκαιρία, με το ημίχρονο να κλείνει με αυτό το 0-0 και τους Σέρβους να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τους.

Στην επανάληψη η ‘Σελεσάο’ μπήκε δυνατά, απείλησε, είχε την μπάλα συνεχώς στην κατοχή της και τελικώς βρήκε το πολυπόθητο γκολ από τον Ριτσάρλισον και κάπου εκεί ‘ξεμπούκωσε’. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει ακόμη πιο ήρεμα, εάν ο Ραφίνια εκτελούσε σωστά στο τετ-α-τετ τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 46′, έπειτα από κλέψιμο του -επάνω στον Γκούντελι-, ενώ στο 60′ οι Βραζιλιάνοι στάθηκαν εκ νέου άτυχοι, όταν η ‘ρουκέτα’ του Άλεξ Σάντρο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σέρβου κίπερ. Η πίεση απέφερε εν τέλει καρπούς και η ‘Σελεσάο’ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 62′ με τον Ριτσάρλισον. Ωραία ενέργεια του Νεϊμάρ, που μπήκε στην περιοχή και άφησε στον Βινίσιους, με τον τελευταίο να εκτελεί και τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να κάνει δύσκολη και ασταθή επέμβαση, για να έρθει ο Ριτσάρλισον στο ‘ριμπάουντ’ και να προλάβει τον Πάβλοβιτς, εκτελώντας σε κενή εστία για το 1-0! Από εκεί και πέρα η Βραζιλία ξεμπλόκαρε για τα καλά, το γκολ της έδωσε ‘φτερά’ και στην συνέχεια ξεκίνησε να χάνει διαδοχικές ευκαιρίες, βρίσκοντας παράλληλα και δεύτερο γκολ. Στο 73′ ο Βινίσιους σέντραρε στον Ριτσάρλισον στην περιοχή, εκείνος κοντρόλαρε και πριν η μπάλα ‘σκάσει’ στο χορτάρι έκανε υπέροχο ‘γυριστό’ σουτ, εκτελώντας τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το 2-0, με τον επιθετικό της Τότεναμ να πετυχαίνει παράλληλα το πιο όμορφο γκολ έως τώρα στον θεσμό! Στην συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικές ευκαιρίες για τους Βραζιλιάνους, με αποκορύφωμα το υπέροχο πλασέ του Κασεμίρο στη συμβολή των δοκών και την επέμβαση του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο σουτ του Φρεντ. Το τελικό αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους Βραζιλιάνους να παίρνουν μια δύσκολη και πολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα τους.

Η ‘Σελεσάο’ αν και αγχώθηκε, πήρε από το ματς τελικά αυτό που ήθελε, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον, είναι το πρώτο φαβορί άλλωστε και το είδαμε σήμερα λόγω της εξαιρετικής ποιότητας που διαθέτει. Απ’ την άλλη οι Σέρβοι παρουσίασαν μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική για μία ώρα παιχνιδιού, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν και παραδόθηκαν στις ορέξεις των Βραζιλιάνων!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Πακετά (75′ Φρεντ), Κασεμίρο, Νεϊμάρ (78′ Άντονι), Ραφίνια (87′ Μαρτινέλι), Βινίσιους (75′ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (78′ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

Σερβία: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μλαντένοβιτς (65′ Βλάχοβιτς), Ζίβκοβιτς (57′ Ράντονιτς), Λούκιτς (65′ Λάζοβιτς), Γκούντελι (57′ Ίλιτς), Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς (83′ Μακσίμοβιτς).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ