Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σούπερ Πορτογαλία με ρέκορντμαν Ρονάλντο!

Με το δεξί ξεκίνησε στο Μουντιάλ η Πορτογαλία του Κριστιάνο και ο ίδιος έφτασε σε ένα μεγάλο ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον. Ο 37χρονος παικταράς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ σε 5 διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ η ομάδα του με το 3-2 απέναντι στη Γκάνα απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

1ο ημίχρονο:

Φλύαρη υπεροχή και κατοχή (69-31) για την Πορτογαλία σε όλο το πρώτο 45λεπτο, καθώς προσπαθούσε να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Γκανέζων, αλλά δεν τα κατάφερε. Το σύνολο του Άντο δεν απείλησε καθόλου την εστία του Κόστα και έτσι οι δύο ομάδες πήγανε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

2ο ημίχρονο:

Σε σκληρό παιχνίδι πήγανε οι Αφρικανοί, με στόχο να εκνευρίσουν την ομάδα του Σάντος, αλλά το γκολ του Ρονάλντο τους ανάγκασε να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους. Ουσιαστικά στην πιο μεγάλη φάση τους στην αναμέτρηση, φέρανε το ματς στα ίσα με τον Αντρέ Αγιού και εκεί είδαμε ένα παιχνίδι με ρυθμό και τους Πορτογάλους να «θυμώνουν». Δύο ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, με τον Φέλιξ και τον Λεάο να κάνουν το 3-1, έφεραν ασφάλεια στους Ίβηρες. Οι Γκανέζοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 3-2 με κεφαλιά του Μπουκαρί στο 89ο λεπτό και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, μιας και στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, παρότι ο Κόστα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (90’+9′) έκανε μεγάλη γκάφα, χωρίς τελικά να την πληρώσει η Εθνική του ομάδα.

 

Το φιλμ του αγώνα:

  • Στο 10′ ο Ρονάλντο βγαίνει φάτσα με την εστία της Γκάνας αλλά το πλασέ του αποκρούει ο Ζίγκι.
  • Στο 13′ ύστερα από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Κριστιάνο περνάει λίγο άουτ.
  • Στο 65′ ο GOAT, έπειτα από δικό του κερδισμένο πέναλτι σκοράρει και κάνει το 1-0 για τους Ίβηρες!
  • Στο 72′ ο Κούντους εξαπολύει έναν κεραυνό, αλλά ο Κόστα με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
  • Στο 74′ ο Αντρέ Αγιού με κοντινό πλασέ σκοράρει και κάνει το 1-1!
  • Στο 78′ ο Φέλιξ παίρνει μαγική μπαλιά από τον Φερνάντες και πλασάρει τον Ζιγκί όμορφα για το 2-1.
  • Στο 80′ ακόμα μία ασίστ του Μπρούνο, στον Λεάο αυτή τη φορά, ο οποίος με ωραίο τελείωμα κάνει το 3-1.
  • Στο 89′ ο Μπουκαρί με κοντινή κεφαλιά μειώνει σε 3-2.

 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια).

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ