Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατάρ-Σενεγάλη: Νίκη με καρδιοχτύπι για τα “λιοντάρια”!

Κατάρ-Σενεγάλη 1-3

Η πληγωμένη από την Πρεμιέρα Σενεγάλη, παρά την απουσία του ηγέτη της Σάντιο Μανέ, κατάφερε να πάρει την 1η αφρικανική νίκη στο Μουντιάλ του Κατάρ. Η ομάδα του Φέλιξ Σάντσεθ κρίθηκε για δεύτερη φορά κατώτερη των περιστάσεων, παρά το εντυπωσιακό της ξέσπασμα στο 2ο ημίχρονο και αποτελεί πλέον την μόνη ομάδα χωρίς βαθμό στον 1ο όμιλο, με τις Σενεγάλη, Ολλανδία και Εκουαδόρ στους 3 βαθμούς. 

 

1ο ημίχρονο 

Η διοργανώτρια ομάδα, παρά την φανερή βελτίωση της σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, έδειξε από νωρίς τις αδυναμίες της αφήνοντας τον ρόλο του ρυθμοδότη στην Σενεγάλη. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι Σενεγαλέζοι απείλησαν την εστία του Μπαρσάμ με δυνατά σουτ εκτός περιοχής, ο γκολκίπερ όμως του Κατάρ δεν δυσκολεύτηκε να επέμβει σε κάθε μία από αυτές. Στο 24ο λεπτό, ο Ιντρίσα Γκάνα Γκέιγ έφτασε κοντά στο πρώτο γκόλ της αναμέτρησης εξαπολύοντας μία βολίδα έξω από την περιοχή του Κατάρ, η μπάλα όμως πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή για το Κατάρ ήρθε στο 34′, όταν ο Ακράμ Αφίφ μπήκε με προϋποθέσεις στην περιοχή της Σενεγάλης, όμως αντί για σουτ προσπάθησε να εκμαιεύσει ένα πέναλτι από τον προσωπικό του αντίπαλο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην συγκινείται και να δίνει συνέχεια στον παιχνίδι. Ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει από μόνη της η ομάδα του Αλιού Σισέ στο 1ο ημίχρονο, το χάρισε απλόχερα το Κατάρ. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο στόπερ του Κατάρ, Μπουαλέμ Κούκι, γλίστρησε εντός περιοχής στην προσπάθεια του να απομακρύνει και έδωσε την ευκαιρία στον Μπουλαγιέ Ντιά να εκτελέσει από κοντά τον Μπαρσάμ για το 0-1.

2ο ημίχρονο

Οι πρωταθλητές Αφρικής συνέχισαν στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί οπού το άφησαν στο 1ο. Στο 48′ η Σενεγάλη πήρε προβάδισμα ασφαλείας, όταν ο Ντιεντιού, σε κόρνερ του Τζέικομπς από τα δεξιά, κάνοντας κίνηση στο πρώτο δοκάρι νίκησε με κεφαλιά τον Μπαρσάμ για το 0-2. Μετά το 50′ ξεκίνησε η αφύπνιση, των παικτών του Κατάρ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν έμπρακτα τις επιθετικές τους αρετές στο γήπεδο. Σε ένα ξέφρενο εικοσάλεπτο ευκαιριών για το Κατάρ, από το 60ο έως το 80ο λεπτό, ο Μεντί έγινε ο ήρωας της Σενεγάλης απομακρύνοντας τον κίνδυνο, τόσο στο σουτ του Αλί στο 62′ όσο και στην προβολή του Μοχάμαντ στο 67′. Οι Καταριανοί κατάφεραν να βρούν το πρώτο τους γκόλ στην διοργάνωση από τον Μουντάρι στο 78′, με τον φόρ της Αλ Ντουχαίλ να μετουσιώνει την σέντρα του Μοχάμαντ σε γκόλ, μειώνοντας σε 1-2. Η Σενεγάλη αν και φάνηκε να χάνει τον έλεγχο από τα χέρια της, πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Στο 84′ ο Μπαμπά Ντιένγκ έγινε δέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, από πάσα του Εντιαγέ, και με δεξί σουτ έγραψε το τελικό 1-3.

 

Ενδεκάδες

Κατάρ: (Σάντσεθ) Μπαρσάμ, Μοχαμάντ, Μιγκέλ (Αμπντουλγουαχάμπ 83′), Κούκι, Χασάν, Αχμέντ (Σαλμάν 83′), Μπουντιάφ (Χατέμ 69′), Αλ Χαιντός (Μουντάρι 74′), Μαντιμπό, Αλί, Αφίφ

Σενεγάλη: (Σισέ) Ε. Μεντί, Τζέικομπς (Π.Α. Σισέ 78′), Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σάρ (Εντιαγιέ 74′), Ν. Μεντί (Π.Μ. Σαρ 78′), Γκέιγ, Ντιατά (Σίς 64′), Ντιά, Ντιεντιού (Ντιένγκ 74)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ