Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τεράστιο τρίποντο οι Κοσταρικανοί, 1-0 τους μπλοκαρισμένους Ιάπωνες

Οι Ιάπωνες είχαν την πρωτοβουλία σε όλο το ματς, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των εξαιρετικών Κοσταρικανών, οι οποίοι βρήκαν γκολ στην μοναδική τους καλή ευκαιρία και έβαλαν ‘φωτιά’ στον όμιλο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο να παρουσιάσει, με τους Ιάπωνες να είναι εκείνοι η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στο ματς, σε αντίθεση με το ματς κόντρα στους Γερμανούς και παράλληλα εκείνοι ήταν που έπρεπε να βρουν την τελική πάσα για να διασπάσουν την άμυνα των Κοσταρικανών, με τους παίχτες της Κόστα Ρίκα πάντως να παρουσιάζουν σαφώς καλύτερη εικόνα από την συντριβή κόντρα στους Ισπανούς και να δυσκολεύουν αρκετά τον αντίπαλο σήμερα.

Στην επανάληψη οι Ιάπωνες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με την τελική του Μορίτα από τα όρια της περιοχής να σταματά στον Κέιλορ Νάβας, στην πρώτη τελική εντός εστίας του αγώνα! Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδοχική πίεση των Ιαπώνων, οι οποίοι όμως δνε μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Κόστα Ρίκα, με αποτέλεσμα να απειλούν μονάχα με στατικές φάσεις, σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, αλλά όλα τα στημένα που κέρδισαν πέρασαν ανεκμετάλλευτα παρότι ήταν σε εξαιρετικές θέσεις. Το ματς έδειχνε πως θα πήγαινε είτε στην λευκή ισοπαλία, είτε οι Ιάπωνες θα έβρισκαν το γκολ που έψαχναν απεγνωσμένα, ωστόσο η μπάλα παίζει περίεργα παιχνίδια και η Κόστα Ρίκα τελείως ξαφνικά, από εκεί που δεν το κατάλαβε κανείς βρήκε γκολ! Ο Φούλερ πήρε την μπάλα από τον Τεγιέδα και έκανε το τεχνικό σουτ, με τον Γκόντα να μην μπορεί να αποτρέψει το γκολ παρότι βρήκε την μπάλα και έτσι οι Κοσταρικανοί πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο 88′ η Ιαπωνία η οποία συνέχισε να ψάχνει το γκολ αλλά και πάλι αντιμετώπιζε τις ίδιες δυσκολίες στην τελική προσπάθεια, έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Νάβας έκανε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Καμάντα από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον μεγάλο σταρ της Κόστα Ρίκα να κρατά σε εκείνο το σημείο όρθια την ομάδα του! Έως το φινάλε οι Ιάπωνες δεν βρήκαν το γκολ που έψαχναν και άδοξα ηττήθηκαν, με την Κόστα Ρίκα να φτάνει στο πρώτο της τρίποντο στον όμιλο και τα επόμενα ματς να είναι άκρως σημαντικά, με όλες τις ομάδες πλέον να είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιαπωνία: Γκόντα, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Γιαμάνε (62′ Μιτόμα), Ναγκατόμο (46′ Ίτο), Έντο, Μορίτα, Καμάντα, Ντοάν (67′ Ίτο), Σομά (83′ Μιναμίνο), Ουεντά (46′ Ασάνο).

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ντουάρτε, Κάλβο, Γουάστον, Οβιέδο, Μπόργκες (89′ Σάλας), Τεγιέδα, Φούλερ Σπενς, Τόρες (64′ Μπένετ), Κάμπελ, Κοντρέρας (64′ Αγκιλέρα).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ