Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έβαλαν ‘φωτιά’ οι Αφρικανοί, 1-0 το Μαρόκο το Βέλγιο

Το εξαιρετικό Μαρόκο έκανε την έκπληξη, ‘κατάπιε’ το Βέλγιο και το κέρδισε δίκαια με 2-0, ρίχνοντας το στα ‘σχοινιά’ και απειλώντας το με αποκλεισμό!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, με πολύ ωραίο και γρήγορο ρυθμό, το Βέλγιο είχε την πρωτοβουλία στο ματς, είχε τις μεγάλες φάσεις, ωστόσο δεν βρήκε γκολ πέφτοντας επάνω στον Μουνίρ, ενώ οι Μαροκινοί όταν έβγαιναν στην επίθεση ήταν άκρως επικίνδυνοι προβλιματίζοντας συνεχώς τους τυπικά γηπεδούχους.

Το Βέλγιο πήρε γρήγορα γρήγορα την μπάλα στα πόδια του και στο πέμπτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπατσουαγί βγήκε σε φάση τετ-α-τετ με τον Μουνίρ, με τον γκολκίπερ των Μαροκινών να κάνει μεγάλη επέμβαση και να παραχωρεί κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου, οι Μαροκινοί παρολίγον να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 17′ οι Βέλγοι βγήκαν ξανά στο προσκήνιο και έχασαν άλλη μια τεράστια ευκαιρία με τον Ονάνα, ο οποίος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μουνίρ, ο οποίος είχε κάνει πολύ κακή εκτίμηση και είχε χάσει την έξοδο. Το Μαρόκο όσο περνούσε η ώρα κατάφερνε να κρατά όλο και περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, φτάνοντας μάλιστα και σε δύο τελικές προσπάθειες, πρώτα με μακρινό – άστοχο σουτ του Ζίγιεχ και έπειτα με την επικίνδυνη προσπάθεια του Χακίμι, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια και πάτησε περιοχή, αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Με τους Αφρικανούς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους να βρίσκουν γκολ με τον Ζίγιεχ, το οποίος ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ο παίχτης της Τσέλσι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά (‘λουκούμι’ για το πόδι του) και με σέντρα – σουτ έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίχτυα του Τιμπό Κουρτουά, ωστόσο ο εκτεθειμένος Σαΐς μπήκε στην πορεία της μπάλας και επηρέασε το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ της Ρεάλ, με το γκολ να περνά από το μικροσκόπιο του VAR και να ακυρώνεται, στερώντας έτσι μεγάλη ευκαιρία στο Μαρόκο να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια, με ένα γκολ μάλιστα σε εξαιρετικά κομβικό σημείο.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους η…. εξαφάνιση του Μπόνο από την αρχική εντεκάδα, ο οποίος ενώ ξεκίνησε στο ματς και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του, τελικά δεν έκατσε ποτέ κάτω από την εστία, καθώς αντικαταστάθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή από τον Μουνίρ, λόγω στομαχικών διαταραχών που τον ταλαιπωρούσαν και πριν από το παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τον ίδιο ρυθμό, με τους Βέλγους και τους Μαροκινούς να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες και να προσπαθούν να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο.

Πρώτοι ήταν οι Βέλγοι εκείνοι που απείλησαν, με το δυνατό σουτ του Εντέν Αζάρ να σταματά στον Μουνίρ, ενώ οι Αφρικανοί απάντησαν στις ευκαιρίες στο 57′, με τον Μπουφάλ να κάνει τρομερή ενέργεια και με σουτ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία. Από εκεί και πέρα οι ‘Κόκκινοι Διάβολοι’ ξεκίνησαν να ασκούν και πάλι διαδοχική πίεση και στο 65′ έχασαν νέα ευκαιρία, όταν το πολύ δυνατό σουτ του Ντρις Μέρτενς σταμάτησε εκ νέου στον Μουνίρ, ο οποίος προχώρησε και πάλι σε δύσκολη επέμβαση. Το παιχνίδι φαινόταν πως θα είχε γκολ και η εικόνα που παρουσίαζε έδειχνε πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούσε να το βρει οποιαδήποτε ομάδα και τελικά αυτό το βρήκαν οι Μαροκινοί, σε μία φάση πανομοιότυπη με το ακυρωθέν γκολ του πρώτου μέρους. Ο Σαμπίρι που είχε μπει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κουρτουά να κάνει τεράστιο λάθος και να φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ των Μαροκινών, ρίχνοντας στα ‘σχοινιά’ τους Βέλγους! Το παιχνίδι προς το φινάλε του απέκτησε άγρια ομορφιά, με τους Βέλγους να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και να αφήνουν χώρους στην πλάτη τους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι Μαροκινοί και ‘σκότωσαν’ τους Βέλγους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αμπουκλάλ να σκοράρει στην κόντρα έπειτα από τελική πάσα του Ζίγιεχ, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει μεγάλους νικητές τους Αφρικανούς!

Σε ένα ματς με ωραίο ρυθμό, γρήγορο ποδόσφαιρο και αρκετές ευκαιρίες, το Μαρόκο ήταν αυτό που ‘χαμογέλασε’ και έφτασε στην νίκη, βάζοντας δύσκολα στους Βέλγους ενόψει της συνέχειας, δίνοντας πλέον τεράστιο ενδιαφέρον στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέλγιο: Κουρτουά, Μενιέ (81′ Λουκάκου), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Ονάνα (70′ Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (75′ Τροσάρντ), Ε. Αζάρ (60′ Μέρτενς), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75′ Ντε Κετελάρ).

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακίμι (67′ Σαμπίρι), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Ουνάχι (78′ Ελ Γιαμίκ), Αμαλάχ (67′ Ατιγιάτ), Μπουφάλ (72′ Αμπουχάλ), Ζίγιεχ, Εν Νεσίρι (72′ Χαμνταλάχ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ