Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ματσάρα Χ-ωρίς νικητή

Με ένα παιχνίδι που τα είχε όλα εκτός από νικητή άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σερβία και Καμερούν, σε ένα συναρπαστικό ματς με 2 ανατροπές, ήρθαν ισόπαλες με 3-3 συνεχίζοντας παράλληλα να ελπίζουν για το όνειρο της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση. Εξαιρετική παρουσία, με 2 ασσίστ για το Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Ν’Κουλού του Άρη όσο και ο Κούντε του Ολυμπιακού.

Α’ Ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σερβία να πατά πολύ καλύτερα και στο 11ο λεπτό να χάνει τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τάντιτς πέρασε τη μπάλα για το Μίτροβιτς που με υπέροχη κίνηση απέφυγε το προσωπικό του αντίπαλο αλλά είδε το πλασέ του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Επασί. Στο 17ο λεπτό και πάλι ο Μίτροβιτς αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση χάνοντας μία ακόμη κλασσική ευκαιρία για τη Σερβία. Και εκεί που οι παίκτες του Στοίκοβιτς έδειχναν να ελέγχουν το ματς ήρθε το γκολ για το Καμερούν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κούντε από τα αριστερά ο Ν’Κουλού πήρε τη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Καστελετό με ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι σε κενό τέρμα έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Καμερουνέζοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 43ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κούντε δε μπόρεσε να νικήσει το Σέρβο τερματοφύλακα. Στη συνέχεια και εκεί που φαινόταν ότι δεν θα άλλαζε κάτι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου τα πάντα ήρθαν “τούμπα” σε 2 λεπτά. Αρχικά στο 45+ 1 μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια ενώ 2 λεπτά αργότερα μετά από κλέψιμο ψηλά, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, ο οποίος με όμορφο πλασέ έβαλε μπροστά τους Σέρβους.

Β’ Ημίχρονο

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τη Σερβία και πάλι να μπαίνει δυνατά και να βρίσκει στο 53ο λεπτό και 3ο γκολ όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό ο Ζίβκοβιτς έδωσε έτοιμο γκολ στο Μίτροβιτς ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-3. Και εκεί που τα πράγματα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν ήρθε η δεύτερη μεγάλη ανατροπή τους ματς. Στο 63ο λεπτό ο Αμπουμπακάρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε υπέροχα από πάνω τον Μιλίκοβιτς-Σάβιτς και ξαναέβαλε το Καμερούν στη διεκδίκηση του ματς. Ωστόσο 3 λεπτά αργότερα ήρθε και η ισοφάριση. Σε μία  αντεπίθεση ο Αμπουμπακάρ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά γυρνώντας την μπάλα στον Τσούπο-Μότινγκ ο οποίος από κοντά έγραψε το 3-3 για το Καμερούν. Από εκείνο το σημείο και οι δύο χώρες είχαν ευκαιρίες όπως του Αμπαμπακάρ για το Καμερούν και του Μίτροβιτς για τη Σερβία. Τέλος όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν και στο ματς μεταξύ της Βραζιλίας και της Ελβετίας αλλά και στη τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Συνθέσεις

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ, 4-3-3): Επασί, Φαΐ, Καστεγέτο, Ενκουλού, Τολό, Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέ), Κούντε (67΄Οντουά), Εμπεμό (81′ Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ, Εκαμπί (67′ Μπασογκόγκ)

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς, 3-4-3): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Πάβλοβιτς (56′ Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς, Μακσίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ