Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκανε την υπέρβαση η Τυνησία κόντρα στους ‘Τρικολόρ’ αλλά δεν αρκούσε

Η Τυνησία έκανε την μεγάλη υπέρβαση και νίκησε με 1-0 τα ‘δεύτερα’ των Γάλλων, ωστόσο η νίκη αυτή δεν της έφτασε καθώς στο άλλο ματς του ομίλου οι Αυστραλοί την ίδια ώρα επικρατούσαν με το ίδιο σκορ της Δανίας και έπαιρναν εκείνοι το εισιτήριο για την φάση των ’16’.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλά πολλά, η Τυνησία του βασικού Κεσχρίντα, μπήκε με όρεξη να κάνει την ζημιά εξ αρχής κόντρα στην Γαλλία των εννέα αλλαγών και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο όγδοο λεπτό, χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Γκαντρί, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για οφσάιντ και τους Γάλλους όσο περνάει η ώρα να ισσοροπούν την κατάσταση, έχοντας από πλευρά τους μία καλή ευκαιρία με τον Κίνγκσλει Κομάν και τίποτα παραπάνω, σε ένα ημίχρονο το οποίο ξεχάστηκε αρκετά γρήγορα.

Στην επανάληψη οι Τυνήσιοι μπήκαν και πάλι με όρεξη και διάθεση, απείλησαν νωρίς στο 52′ με σουτ του Λαϊντουνί και τελικώς πήραν το προβάδισμα στο 57′ με τον Καζρί. Έπειτα από λάθος στο κέντρο, ο Τυνήσιος πολύπειρος φορ έκανε πολύ ωραία κούρσα και με υπέροχο τελείωμα από τα όρια της περιοχής έβαλε σε θέση οδηγού τους Αφρικανούς! Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό έκανε την Τυνησία να οπισθοχωρήσει στο γήπεδο προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα και οι Γάλλοι βρήκαν ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Εμπαπέ, Κόλο Μουανί και Ντεμπελέ, ωστόσο ο Ντάμεν φώναζε παρόν, ενώ το γκολ του Γκριεζμάν στο όγδοο λεπτό τω καθυστερήσεων δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ και έτσι οι Αφρικανοί πήραν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους ‘Τρικολόρ’ και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τυνησία: Ντάμε, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεχρίντα, Σκίρι, Λαϊντούνι, Μααλούλ, Σλιμανί (83′ Αμπντί), Μπεν Ρομντχάν (74′ Τσααλελί), Καζρί (60′ Τζεμπαλί).

Γαλλία: Μανταντά, Ντισασί, Βαράν (63′ Σαλιμπά), Κονατέ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Γκεντουζί (79′ Ντεμπελέ), Φοφανά (73′ Γκριεζμάν), Βερετού (63′ Ραμπιό), Κομάν (63′ Μπαπέ), Κόλο Μουανί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ