Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αυστραλία είναι στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τεράστια νίκη-πρόκριση πέτυχε η Αυστραλία κόντρα στην Δανία και έτσι θα βρεθεί στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2006 και το Μουντιάλ της Γερμανίας. Τα “καγκουρό” υπέταξαν την απογοητευτική Δανία με γκολ του Λέκι στο 60′ και στην επόμενη φάση καλούνται να αντιμετωπίσουν τον νικητή του Γ’ ομίλου.

Το ματς ξεκίνησε με τους Δανούς να μπαίνουν πιο δυνατά καθώς σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους είχαν πιθανότητες πρόκρισης μόνο με νίκη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11′ με τον Γιένσεν να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ράιαν να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι Δανοί κατάφεραν να κυκλοφορούν με μεγάλη ευκολία την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν αρκετές φορές έξω από την μεγάλη περιοχή των Αυστραλών. Παρόλα αυτά, οι τελικές παράλληλες πάσες από τα πλάγια προς την περιοχή δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα με τους Δανούς τελικά να μην μπορούν να απειλήσουν ξεκάθαρα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός του αγώνα ήταν και πάλι χαμηλός με τις δύο ομάδες να μην έχουν ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Στο μεταξύ, η Τυνησία κατάφερε να σκοράρει κόντρα στους Γάλλους και έτσι και η Αυστραλία και η Δανία με ισοπαλία έμεναν εκτός διοργάνωσης. Λίγα λεπτά όμως μετά το γκολ που άφηνε την Αυστραλία εκτός Μουντιάλ, ήρθε ο Λέκι να βάλει ξανά την χώρα του σε τροχιά νοκ άουτ. Η Αυστραλία μετά από γρήγορη αντεπίθεση και σπουδαία ατομική ενέργεια του επιθετικού της που έτρεξε στον χώρο και ξεμαρκαρίστηκε πανέμορφα κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 60′ και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 73′ διαδραματίστηκε μία περίεργη φάση με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει πέναλτι πάνω στον Ντόλμπεργκ και να αλλάζει αμέσως την απόφαση του μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Η Δανία προσπάθησε να πιέσει μέχρι το τέλος, οι αλλαγές του Χιούλμαντ δεν βελτιώσαν καθόλου την εικόνα των Σκανδιναβών, αφήνοντας τελικά την ομάδα που έφτασε στους “4” του προηγούμενου EURO εκτός διοργάνωσης και στην τελευταία θέση του ομίλου.

Από την άλλη, οι Αυστραλοί μαθαίνουν αντίπαλο σήμερα το βράδυ (Αργεντινή, Πολωνία, Σαουδική Αραβία) και ετοιμάζονται να δώσουν το πιο ιστορικό παιχνίδι της ιστορίας της ευελπιστώντας το ταξίδι τους στο φετινό Μουντιάλ να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89′ Χρούστιτς), Μόι, Ιρβάιν, Γκούντγιν (46′ Μπακούς), ΜακΓκρι (74′ Ράιτ), Ντιουκ (82′ MακΛάρεν)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν (46′ Μπα), Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν, Μέλε (69′ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γιένσεν (59′ Ντάαμσγκαρντ), Σκοβ-Όλσεν (69′ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59′ Ντόλμπεργκ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ