Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τάιλερ Άνταμς είσαι αυτό που χρειαζόμαστε (Video)

Μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με την εντύπωση πως το ποδόσφαιρο είναι ο “βασιλιάς των σπορ”.Ο χαρακτηρισμός αυτός το έκανε το σπουδαιότερο πράγμα από αυτά που μας “περιτριγυρίζουν”.

Πλέον όμως έχοντας φτάσει πια σε μια ηλικία όπου είμαστε ικανοί να κατανοούμε περισσότερα θα λέγαμε πως αν υπάρχει κάτι που μπορεί να υπερνικήσει το ποδόσφαιρο αυτό είναι η ίδια η ζωή με την αρνητική ή τη θετική τροπή της.

Η ιστορία που θα πούμε δεν είναι παλιά.Συνέβη πριν από λίγες ώρες και μας δείχνει ποσο ωραίο είναι να ανατρέφεσαι σωστά και πόσο άσχημο είναι αντίστοιχα να εκτίθεσαι στο βωμό της είδησης.

Ας πάμε όμως και στα γεγονότα.Όλα όσα θα ακολουθήσουν συνέβησαν κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Τάιλερ Άνταμς,του παίκτη δηλαδή που εκπροσώπησε τις Η.Π.Α. στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της αναμέτρησης τους με το Ιράν.Ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε ο Άνταμς υπήρξε και μια η οποία,αν δεν υπήρχε σωστός χειρισμός από την πλευρά του,θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδιο.Η ερώτηση λοιπόν αφορούσε το αίσθημα που προκαλεί στον Αμερικανό μέσο το γεγονός πως αγωνίζεται για τη σημαία μιας χώρας που υπάρχουν τόσες πολλές διακρίσεις κατά των μαύρων.

Και η απάντηση του Άνταμς ήταν η παρακάτω:

Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας.Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Ετσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου.Είναι μία εξελικτική διαδικασία“.

Ο μέσος της Λίντς κερδίζει κάπως έτσι το χειροκρότημα μας διότι απάντησε με τον αρμόζοντα τρόπο χωρίς να επιλέξει να αντεπιτεθεί στον συνομιλητή του για τα στραβά της δικής του χώρας.


Υ.Γ.1:Ο Άνταμς είχε προφέρει λάθος σε προηγούμενες δηλώσεις του το όνομα του Ιράν.

Υ.Γ.2: Ο ποδοσφαιριστής των Η.Π.Α. επέλεξε ορθά να μην αναφερθεί τη συγκεκριμένη στιγμή να μην αναφερθεί στο πρίσμα υπό το οποίο εκπροσωπούν τη χώρα τους οι ποδοσφαιριστές του Ιράν.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ