Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Δεν αρκούσε η νίκη, της την “έκανε” η Πορτογαλία

Η Ουρουγουάη έπαιξε επιτέλους ποδόσφαιρο, έκανε αυτό που της αναλογούσε αλλά δεν αρκούσε, μια που η Ν.Κορέα κέρδισε την αδιάφορη Πορτογαλία. Αποκάλυψη ο Ντε Αρασκαέτα που της έδωσε το “φιλί της ζωής”.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες της Γκάνας να έχουν τον νου τους στην εκδίκηση (η Ουρουγουάη είχε αποκλείσει την Γκάνα στους 8 του Μουντιάλ του 2010 στα πέναλτι). Η ίδια κέρδισε πέναλτι στο 17ο λεπτό και είχε την ευκαιρία να το μετουσιώσει σε γκολ με τον Αντρέ Αγιού να αστοχεί ωστόσο από τα έντεκα μετρά. Αφού δεν πήραν οι Αφρικανοί το προβάδισμα, η μπάλα τους τιμώρησε και με τον Ντε Αρασκαέτα να κάνει το καλύτερο του ματς με την εθνική της πατρίδας του, σκοράροντας δις, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με δύο τέρματα.

“Έσβησε” το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεχε η Ουρουγουάη στο τέλος

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ενημερωνόταν για το τι γινόταν στον άλλο αγώνα και όσο η Ν.Κορέα ¨γκέλαρε”, ήταν ασφαλής με το ισχρό αυτό προβάδισμα. Τα δυσάρεστα νέα της ανατροπής ωστόσο δεν άργησαν να έρθουν από τον άλλο αγώνα. Η Ν.Κορέα με το 2ο της γκολ στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε το τέρμα που έψαχνε και περνούσε αυτή στη φάση των 16 στη διαφορά τερμάτων (βάση του κανόνα της καλύτερης επίθεσης). Οι άνθρωποι στον πάγκο είχαν ενημερώσει τους παίκτες στο γήπεδο για την έκβαση του άλλου αγώνα και αυτοί με την σειρά τους τα έδωσαν όλα για ένα τρίτο τέρμα. Οι προσπάθειες των παικτών, ωστόσο, είτε έπεσαν πάνω στον Λόρενς Άτι είτε ήταν αρκετά εκτός εστίας. Εν τέλει η νίκη αυτή της λατινοαμερικάνικης εθνικής απεδείχθη ανούσια, διότι Πορτογαλία και Ν.Κορέα πέρασαν χεράκι-χεράκι στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού (ως πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα).

Ενδεκάδα Γκάνας: Λόρενς Άτι (Σέντ Γκάλεν), Αλιντού Σειντού (Κλερμόντ), Ντάνιελ Αμαρτέι (Λέστερ), Μοχάμεντ Σαλισού (Σαουθάμπτον), Αμπντούλ Μπάμπα Ραχμάν (Ρέντινγκ), Τόμας Πάρτει (Άρσεναλ), Σαλίς Αμπντούλ Σαμέντ (Λένς), Ινάκι Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αντρέ Αγιού (Αλ Σάντ), Τζόρνταν Αγιού (Κρίσταλ Πάλας), Μοχάμεντ Κούντους (Άγιαξ)

Ενδεκάδα Ουρουγουάης: Σέρχιο Ροτσέτ (Νασιονάλ), Χοσέ Μαρία Χιμένεζ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γκιλιέρμο Βαρέλα (Φλαμένγκο), Σεμπάστιαν Κόατες (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας), Ματίας Ολιβέιρα (Νάπολι), Φακούντο Πελίστρι (Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ), Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροντρίγκο Μπεντανκούρ (Τότεναμ), Τζόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα (Φλαμένγκο), Ντάργουιν Νούνιεζ (Λίβερπουλ), Λούις Σουάρεζ (Νασιονάλ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ