Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία-Ισπανία: Τα κατάφεραν οι ”Μπλε Σαμουράι” Πέρασαν στους ”16” για χιλιοστά

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ Ιαπωνίας και Ισπανίας, με τους ”Σαμουράι” να πετυχαίνουν ακόμα μία μεγάλη ανατροπή και να προκρίνονται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλου, στέλνοντας ”σπίτι” τους Γερμανούς.

 

Ο αγώνας:

Οι Ισπανοί μπήκαν με ορμή στο ματς και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά τους Ιάπωνες ψάχνοντας το γκολ. Και δεν άργησαν να το βρουν, αφού μόλις στο 12’ λεπτό, ο Morata, έπειτα από σέντρα του Azpilicueta, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ισπανοί είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ πρώτα στο 23’ με το σουτ του Morata να καταλήγει στην αγκαλιά του Gonda, και έπειτα στο 24’ με σουτ του Olmo το οποίο κατέληξε άουτ. Οι Ιάπωνες στο πρώτο μέρος προσπαθούσαν κυρίως να σπάσουν την επιθέσεις των Ισπανών χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ισπανοί ξεκίνησαν με μία σιγουριά ότι θα πάρουν την νίκη και τελικά αυτή η σιγουριά που είχαν, στο τέλος τους πρόδωσε. Οι Ιάπωνες μπήκαν ποιο αποφασισμένοι και ξεκίνησαν να πατάνε στην περιοχή των Ισπανών. Και το γκολ δεν άργησε να έρθει. 3 Τρία λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου, στο 48’ λεπτό, έπειτα από λάθος του Balde, ο Doan, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έγραψε το 1-1 για τους Ιάπωνες. Και το ”πάρτι” για τους ”Σαμουράι” δεν σταμάτησε εκεί, αφού 3 λεπτά αργότερα, στο 51’ λεπτό, οι Ιάπωνες έκαναν την ανατροπή τους με τον Mitoma ο οποίος είχε περάσει και αυτός ως αλλαγή στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, να προλαβαίνει την μπάλα για χιλιοστά πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου και να βγάζει σέντρα για τον Tanaka ο οποίος με κενή εστία μπροστά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών ( η φάση ελέγκτικε και από το VAR). Στο υπόλοιπο του αγώνα οι Γιαπωνέζοι είχαν κλειστεί πίσω από το κέντρο μην αφήνοντας τους Ισπανούς να πατήσουν περιοχή. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο κεντρικός αμυντικός των Γιαπωνέζων Maya Yoshida ο όποιος ήταν ”βράχος” καθαρίζοντας πολλές φορές στην άμυνα τους. Οι ”Furia Roja” μόνο μία καλή φάση είχαν στο 89’ λεπτό με τον Olmo να μην μπορεί να κερδίσει τον Gonda.

 

Με την νίκη αυτή, οι ”Σαμουράι” αφήνουν εκτός την Γερμανία οι οποίοι παρόλο που κέρδισαν την Κόστα Ρίκα  έμειναν στην 3η θέση λόγο διαφοράς γκολ με τους Ισπανούς (+6 ενάντια +1 που είχαν οι Γερμανοί).

Στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλου η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει την Κροατία( Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου), ενώ η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τo Μαρόκο( Τρίτη 6 Δεκεμβρίου)

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Ισπανία: Unai Simon, Cesar Azpilicueta(46’ Daniel Carvajal), Rodri, Pau Torres, Alejandro Balde(68’ Jordi Alba), Gavi(68’ Ansu Fati), Sergio Busquets, Pedri, Nico Williams(57’ Ferran Torres), Alvaro Morata(57’ Marco Asensio), Dani Olmo

Προπονητής: Luis Enrique

 

Ιαπωνία: Shuichi Gonda, Ko Itakura, Maya Yoshida, Shogo Taniguchi, Junya Ito, Hidemasa Morita, Ao Tanaka(87’ Wataru Endo), Yuto Nagatomo(46’ Kaoru Mitoma), Daichi Kamada(69’ Takehiro Tomiyasu), Daizen Maeda(62’ Takuma Asano), Takefusa Kubo( 46’ Ritsu Doan)

Προπονητής: Hajime Moriyasu

 

Στάδιο:

Khalifa International Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Victor Gomes

Βοηθός διαιτητή: Zakhele Thusi Siwela

Βοηθός διαιτητή: Souru Phatsoane

4ος βοηθός: Salima Mukansanga

VAR: Fernando Guerrero

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

  1. Ιαπωνία 6β
  2. Ισπανία 4β
  3. Γερμανία 4β
  4. Κόστα Ρίκα 3β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ