Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Λαμπρός” Μπαπέ έστειλε τους Γάλλους στους 8

Με τον Ζιρού να ανοίγει το σκορ και να γίνεται παράλληλα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τρικολόρ και τον Μπαπέ να μαγεύει στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι πανηγύρισαν τη πρόκριση στα προημιτελικά. Αγγλιά η Σενεγάλη ο επόμενος αντίπαλος για τους παίκτες του Ντεσάν.

Ο Αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γάλλους να πατούν πολύ καλύτερα στο γήπεδο να έχουν, τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά να μη μπορούν να βρουν τη μεγάλη τους στιγμή. Μετά το 20 λεπτό οι Πολωνοί άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να βρίσκουν τη πρώτη τους ευκαιρία στο 21ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι που κατέληξε άουτ. Στο 29ο λεπτό ωστόσο ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Γάλλους όταν ο Ζιρού αστόχησε προ κενής εστίας ενώ στο 35ο λεπτό ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του Μπαπέ. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Πολώνιας να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο Ζιελίνσκι νικήθηκε αρχικά από το τον Γιορίς, σε δεύτερο χρόνο από τον Ερναντέζ με το Βαράν στη συνέχεια να προλαβαίνει σχεδόν πάνω στη γραμμή το σουτ του Καμίνσκι. Το 0-1 δεν ήρθε και 1 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Ζιρού. Ο Μπαπέ βρήκε τον Ζιρού μέσα στη μεγάλη περιοχή με ωραία κάθετη πάσα και ο φορ της Μίλαν με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι για να γράψει το 1-0 ,ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί και ανεβαίνοντας μόνος στην κορυφή των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας με 52 γκολ. Ο Καμίνσκι στην αμέσως επόμενη φάση δεν μπόρεσε να απαντήσει και με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολωνοί προσπαθούσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά επιθετικά ήταν τελείως ακίνδυνοι μη μπορώντας να απειλήσουν την εστία του Γιορίς. Παράλληλα άφηναν και πολλούς χώρους πίσω κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν αφού στο 74ο λεπτό βγήκαν υπέροχα στη κόντρα επίθεση με το Ντεμπελέ να βρίσκει με διαγώνια πάσα τον Μπαπέ και εκείνος με δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή να γράφει το 2-0. Το γκολ αυτό ουσιαστικά τελείωσε και την υπόθεση πρόκριση. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 2-0 θα ήταν το τελικό σκορ ήρθε ο Γάλλος σούπερ σταρ με έναν κεραυνό να γράψει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Πολωνία μέχρι το τέλος ήταν να μειώσει σε 3-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Γάλλους νικητές και ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που έχουν θέσει που δεν είναι άλλος από το τίτλο

Οι Συνθέσεις

Γαλλία : Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (66′ Φοφανά), Μπαπέ, Γκριζμάν, Ντεμπελέ (76′ Κομάν), Ζιρού (76′ Τουράμ)

Πολωνία: Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Καμίνσκι (71′ Ζαλέφσκι), Ζιελίνσκι, Σιμάνσκι (64′ Μίλικ), Φρανκόφσκι, Λεβαντόφσκι

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ