Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αγγλία-Σενεγάλη: Στους “8” ο Κέιν και η παρέα του!

Αγγλία-Σενεγάλη 3-0

“Εγγλέζοι” στο ραντεβού τους για τους “8” της διοργάνωσης οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ. Τα αστέρια της Αγγλίας έλαμψαν για ακόμη μία φορά στον αγωνιστικό χώρα επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί με σκορ 3-0 απέναντι στην πληγωμένη Σενεγάλη. Κορυφαίοι για “τρία λιοντάρια” οι Κέιν και Μπέλινγκχαμ που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση του τουρνουά την Γαλλία και τον Κιλιάν Εμπαπέ για μία θέση στους ημιτελικούς του Κατάρ.   

1ο ημίχρονο

Η Αγγλία καθάρισε από το πρώτο κιόλας 45λεπτο το ματς, διώχνοντας από πάνω της το άγχος και μεταφέρνοντάς το όλο στην Σενεγάλη. Οι μαχητές του Αλιού Σισέ έφτασαν κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα για την Σενεγάλη, με δύο δώρα των Άγγλων στο κέντρο του γηπέδου, αλλά ο Μπουλαγιέ Ντιά και στις δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να τα μετουσιώσει σε γκόλ. Το καλό ημίχρονο των Αφρικανών μετατράπηκε σε εφιάλτης στο τελευταίο δεκάλεπτο του 1ου ημιχρόνου, με την ομάδα του Σάουθγκειτ να παίρνει προβάδισμα με μαξιλαράκι ασφαλείας. Στο 38′, ο “γερόλυκος” Τζόρνταν Χέντερσον άνοιξε το σκορ, μετά από γύρισμα του Μπέλινγκχαμ στην περιοχή, για το 1-0 και ο Κέιν στις καθυστερήσεις έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκόλ σε αυτό το τουρνουά.

2ο ημίχρονο

Η Σενεγάλη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πίστη για την ανατροπή του σκορ, μία πεποίθηση που δεν κράτησε για πολύ. Μέσα σε δώδεκα λεπτά, οι Άγγλοι κλειδώσανε την πρόκρισή στους “8”. Στο 57′, ο Φόντεν μετά την πάσα του Κέιν ξέφυγε από τα πολλαπλά μαρκαρίσματα των Σενεγαλέζων και πέταξε την μπάλα προς την περιοχή εκεί οπού ο Σάκα με ένα ελαφρύ τσίμπημα κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μεντί για το 3-0. Η καλύτερη φάση για την ομάδα του Αλιού Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τα πόδια του Παπέ Ματάρ Σάρ με εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα βρήκε την λάθος πλευρά των διχτυών του Πίκφορντ. Ο Χάρι Κέιν λίγο έλλειψε να πετύχει ντοπιέτα, όταν στο 80′ δέν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπαλιά του Ράσφορντ στην μικρή περιοχή.

 

Ενδεκάδες

Αγγλία: (Σάουθγκειτ) Πίκφορντ, Μαγκουάιερ, Στόουνς (Ντάιερ 77′), Γουόκερ, Σο, Χέντερσον (Φίλιπς 82′), Ράις, Μπέλινγκχαμ (Μάουντ 77′), Σάκα (Ράσφορντ 65′), Φόντεν (Γκρίλις 65′), Κέιν

Σενεγάλη: (Α. Σισέ) Μεντί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σαμπαλί, Τζέικομπς (Τουρέ), Εντιαγέ (Ντιένγκ 46′), Μεντί, Σις (Γκέιγ 46′), Ι. Σάρ, Ντιατά (Π. Μ. Σάρ 46′), Ντιά (Ντιεντιού 72′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ