Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα κέρδη της ΑΕΚ από την προετοιμασία στην Ολλανδία!

Η ΑΕΚ μετά το χθεσινό φιλικό ολοκλήρωσε την χειμερινή της προετοιμασία στην Ολλανδία και μέσα σε αυτές τις επτά ημέρες η ομάδα του Αλμέιδα αποκόμισε πολλά κέρδη που θα βοηθήσουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος

Η εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ απέναντι στην Σερένγκ, ήταν το αποκορύφωμα της εξαιρετικής προετοιμασίας και δουλειάς που έκανε η ομάδα κατά την παραμονή της στην Ολλανδία.

Σίγουρα ο Ματίας Αλμέιδα είδε κάποια πράγματα που χρειάζονται βελτίωση, όπως η αναποτελεσματικότητα στα τελειώματα των φάσεων, αλλά από την άλλη πλευρά είδε και πολλά θετικά χαρακτηριστικά που κράτησε και πρόσθεσε η ομάδα του στο παιχνίδι της.

Η πίστη στο πλάνο

Κατά την διάρκεια των προπονήσεων την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε συνεχώς στο πρέσινγκ ψηλά, κάτι άλλωστε που το έλεγε από την αρχή της σεζόν και το είδαμε σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα ο Αργεντινός τεχνικός προσπάθησε στην χειμερινή προετοιμασία να ενισχύσει την φυσική κατάσταση και τα τρεξίματα των παικτών του.

Όλα αυτά τα έκανα οι παίκτες της ΑΕΚ και στο χθεσινό φιλικό απέναντι στην Σερένγκ. Οι “κιτρινόμαυροι” από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πίεζαν ψηλά και μέσα σε ένα 25λεπτο είχαν 2 γκολ, ένα δοκάρι και δύο σημαντικές ευκαιρίες. Όλη αυτή η πίεση που ασκούσε η ομάδα του Αλμέιδα συνεχίστηκε μέχρι το 60′. Από εκεί και έπειτα, όπως ήταν αναμενόμενο οι αλλαγές, αλλά και η κούραση των παικτών από τις απαιτητικές διπλές προπονήσεις φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ταχύτατη προσαρμογή του Πάολο Φερνάντες

Ένα από τα στοιχήματα του προπονητή της Ένωσης σε αυτή την προετοιμασία ήταν και η προσαρμογή του Πάολο Φερνάντες. Ο πρώην παίκτης του Βόλου -που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Θεσσαλίας- έπρεπε να μεταφέρει το παιχνίδι του στην Ένωση και να “κουμπώσει” με το υπόλοιπο σύνολο. Ο Ματίας Αλμέιδα από την πρώτη κιόλας στιγμή είδε την ποιότητα του και το μόνο που έλειπε ήταν να τον παρακολουθήσει σε ένα ματς.

Για 45 λεπτά στο χθεσινό παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, ότι σκεφτόταν στον αγωνιστικό χώρο του έβγαινε και είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ΑΕΚ, οδηγώντας την επί της ουσίας σε μια εύκολη νίκη στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο προπονητής του δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ένα ιδανικότερο σενάριο και ο Πάολο Φέρναντες αγωνίστηκε λες και έπαιζε στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι και την αρχή της σεζόν!

Η προετοιμασία και ο χρόνος συμμετοχής των νεαρών από την ΑΕΚ Β’

Οι απουσίες πολλών ποδοσφαιριστών της ομάδας λόγω των υποχρεώσεων του Μουντιάλ, έκανε τον Αλμέιδα να καλέσει στην αποστολή για την Ολλανδία νεαρούς από την ΑΕΚ Β’. Αυτή η απόφαση θα βοηθούσε τόσο την ομάδα για να καλυφθούν τα κενά που μπορεί να δημιουργήθηκαν λόγω των απουσιών, αλλά και τους ίδιους τους νεαρούς της Ένωσης.

Είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατά από δύσκολες καιρικές συνθήκες, να γίνουν ένα με την πρώτη ομάδα και να αποκτήσουν μια πολύ σημαντική εμπειρία στην Ολλανδία. Ο προπονητής της ΑΕΚ λοιπόν, με αυτή του την απόφαση θέλησε να δει ακόμη καλύτερα τους παίκτες της Β’ ομάδας και να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο και τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Το “δέσιμο των κιτρινόμαυρων” σαν μια οικογένεια!

Η χειμερινή προετοιμασία και μάλιστα στην Ολλανδία ήταν σίγουρα πιο απαιτητική από την καλοκαιρινή. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν το εμπόδιο για τους παίκτες της ΑΕΚ, αφού όχι μόνο έπρεπε να κάνουν διπλές προπονήσεις, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και το τσουχτερό κρύο (κάτι που είναι φυσιολογικό λόγω της εποχής).

Το σύνολο του Αλμέιδα ανταποκρίθηκε και σε αυτό εξαιρετικά. Είδαμε στο χθεσινό φιλικό τους παίκτες ως μια γροθιά να παλεύουν 90 λεπτά για την νίκη σε ένα φιλικό αγώνα που το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία. Από την άλλη ο προπονητής της ΑΕΚ φαίνεται να βλέπει τους παίκτες του ως πραγματικά “παιδιά του”. Όταν κάνουν το λάθος θα τους το μεταφέρει με ηρεμία για να το διορθώσουν, αλλά και όταν αδικούνται αμέσως τρέχει να τους υπερασπιστεί!

Η ΑΕΚ λοιπόν, κέρδισε πολλά στην Ολλανδία και επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις προπονήσεις, να πραγματοποιήσει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα απέναντι στον ΟΦΗ και να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με μόνο στόχο την ανατροπή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ